Hlavní obsah

Juventus získal Vieiru za 20 milionů eur

TURÍN/LONDÝN

Dlouholetá opora fotbalistů Arsenalu Patrick Vieira míří do Juventusu Turín, který za kapitána londýnského týmu zaplatil dvacet milionů eur (asi 600 milionů korun). Juventus oznámil, že s francouzským reprezentantem podepsal pětiletou smlouvu, podle které si vydělá v přepočtu 3,7 milionu korun týdně. Došlo tak k zatím největšímu přestupu tohoto léta.

Foto: Internet

Patrick Vieira v dresu Arsenalu.

Článek

Devětadvacetiletý Vieira hrál za Arsenal od roku 1997, kdy přišel z AC Milán. Na Highbury měl smlouvu ještě na dvě sezony, ale rozhodl se odejít. "Když v klubu strávíte devět let, je těžké se rozhodnout pro odchod. Udělal jsem to, protože jsem cítil, že potřebuju novou výzvu. Neznamená to, že jsem v Arsenalu nebyl spokojený," vysvětlil na oficiálních stránkách svého bývalého klubu Vieira.

O jeho přestupu se spekulovalo dlouhou dobu. Dalším zájemcem byl Real Madrid, kam ho lákal bývalý kolega z reprezentace Zinedine Zidane. Loni španělský klub za exmistra světa a Evropy nabídl 30 milionů liber.

Vyhlášený defenzivní záložník však nakonec zamířil do Juventusu, kde se sejde s Pavlem Nedvědem. V novém působišti bude znovu pracovat pod známým trenérem Fabiem Capellem. Ten byl na lavičce AC Milán, když sem Vieira v listopadu 1995 přišel z francouzského Cannes. V anglické lize si Vieira vysloužil skvělé renomé, proslul však také častými disciplinárními prohřešky při zápasech.

Reklama

Související témata: