Hlavní obsah

Návrat do reprezentace? Nedvěd stále neví

TURÍN

Ve výborné náladě je po začátku přípravy turínského Juventusu na novou sezónu Pavel Nedvěd. Nejlepšího fotbalistu Evropy z roku 2003 po delší době netrápí zdravotní problémy a také proto se znovu hovoří o jeho možném návratu do národního mužstva. Dvaatřicetiletý středopolař na středeční tiskové konferenci ale uvedl, že o comebacku zatím nerozhodl.

Článek

"Mluvil jsem o tom na dovolené s Karlem Poborským. A neskrývám, že jsem se sešel i s reprezentačním trenérem. Ale zatím jsem o ničem nerozhodl," prohlásil dvaatřicetiletý záložník ve středu v Turíně.

Nedvěd znovu potvrdil, že návrat do národního týmu je podmíněn především otázkou jeho zdravotního stavu. Nyní se prý cítí výborně. I proto v Juventusu na konci června prodloužil smlouvu o dva roky až do roku 2008. Jeho původní kontrakt měl vypršet po příští sezóně.

"Teď budu trénovat s Juve a uvidím, jak zareaguje mé tělo. Jestli půjde všechno dobře, můžu o reprezentaci přemýšlet," uvedl Nedvěd, který za reprezentaci odehrál poslední zápas loni v červenci v semifinále mistrovství Evropy proti Řecku.

Právě v něm si poranil pravé koleno, ve 40. minutě musel střídat a od té doby se už v národním týmu neobjevil. "Momentálně se cítím vážně dobře. Ale třeba po středečním dopoledním tréninku jsem si připadal zase o něco starší," komentoval Nedvěd s úsměvem tvrdé tréninky kouč Fabia Capella.

"Připravujeme se na maximální úrovni. Proti loňskému roku jsou tréninky propracovanější," uvedl Nedvěd, podle nějž se cíle Juventusu na mezinárodním poli nemění. "Každý ví, jak moc chci vyhrát Ligu mistrů," prohlásil sebevědomě český záložník.

Reklama