Hlavní obsah

Drahá pohárová blamáž! Hráči rivala Sparty v EL zaplatí po vyřazení pokuty

Bern

Fotbalisté Young Boys Bern tvrdě zaplatí za ostudné vyřazení ve 2. kole Švýcarského poháru. Příští soupeř pražské Sparty v Evropské lize (2. října) po prohře 0:1 s týmem Buochs, který hraje druhou meziregionální ligu, tedy až pátou nejvyšší soutěž, vyfasoval od klubového vedení citelné pokuty. V řádech tisíců franků...

Foto: Ruben Sprich, Reuters

Jan Lecjaks se v dresu Bernu se raduje z gólu.

Článek

Young Boys Bern, jejichž dres obléká i český zadák Jan Lecjaks, na hřišti outsidera selhali. Gól dostali už v páté minutě od kapitána domácích Christopha Lamberta po nedorozumění v obraně a na obrat se nezmohli. Jsou tak prvním klubem Superligy od roku 2005, který prohrál se soupeřem z páté ligy.

„Hráči i realizační tým se musejí vzdát části platu, půjde o čtyřmístné sumy," potvrdil tamnímu deníku Blick trenér mužstva Uli Forte. Ten po razantním vstupu do Evropské ligy a vysokém vítězství 5:0 nad Slovanem Bratislava udělal před sobotním pohárovým utkáním v základní sestavě změny hned na devíti (!) postech.

„Jen o dva dny dříve jsme hráli Evropskou ligu, ale to nemůže být omluvou. Jsem přístupem hráčů nesmírně zklamán, ale alespoň víme, kdo na co na hřišti má," dodal mnohoznačně kouč.

List v této souvislosti připomíná, že i zhruba před rokem museli hoši z Bernu sáhnout do peněženek poté, co prohráli 1:4 na hřišti prvoligového Le Mont. Výše pokut? Deset procent z měsíčního platu, ale maximálně tisíc franků (přes 20 000 korun).

Reklama

Související témata: