Hlavní obsah

Fotbalista Skácel asi zamíří do Heart of Midlothian

PRAHA

Ve skotské nejvyšší soutěži bude s největší pravděpodobností pokračovat kariéra českého fotbalisty Rudolfa Skácela. Šestadvacetiletý záložník, který patří Olympique Marseille a loňskou sezonu strávil v Panathinaikosu Atény, má podle informací ČTK namířeno do celku Heart of Midlothian.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Rudolf Skácel (uprostřed) ještě v dresu pražské Slavie

Článek

"Nemohu to potvrdit. Řeknu jen to, že Ruda je velmi blízko před dohodou s jedním z klubů na Britských ostrovech," řekl hráčův manažer Pavel Zíka. "Dnes si ještě vyřizuje nějaké formality v Aténách. Ale během víkendu by měl v novém týmu absolvovat lékařskou prohlídku a hned se zapojit do přípravy," dodal Zíka s tím, že Marseille už posvětilo Skácelovo roční hostování s následnou opcí na přestup.

Heart of Midlothian je klub z hlavního skotského města Edinburgu a po loňském pátém místě v další sezoně se touží zařadit mezi domácí elitu a pronásledovat věhlasné kluby z Glasgow Rangers a Celtic. Pomoci k tomu mají i miliony litevského miliardáře a majitele klubu Vladimira Romanova, který dnes do funkce uvedl i nového trenéra George Burleyho.

Hearts před novou sezonou mocně posilují. Vedle Skácela by do klubu mohl zamířit i další český fotbalista Marek Heinz, který není spokojený v Borussii Mönchengladbach a klub se nebrání jeho odchodu. Borussia ale Heinze nechce pustit na hostování, chtěla by jej rovnou prodat a zájemce by za ofenzivního hráče musel vyplatit částku asi kolem 40 milionů korun. O Heinze se údajně ucházejí i kluby z Francie a Španělska.

Reklama

Související témata: