Hlavní obsah

Vieira: Hodlám toho s Juventusem hodně vyhrát

PRAHA

Příchod Patricka Vieiry z Arsenalu Londýn do Juventusu Turín je prozatím největší přestupovou bombou letošního léta. Juventus za 29letého kapitána londýnského týmu zaplatil dvacet miliónů eur a v pátek jej oficiálně představil jako novou posilu týmu. Vieira se na tiskové konferenci vyznal z lásky k italskému klubu a nové motivaci pro příští roky.

Článek

"Jsem pyšný na to, že jsem po devíti letech v Arsenalu právě zde a mám radost ze změny. Juventus jsem si vybral proto, že je to tým hrající neustále na špici, což mi zaručuje pokračovat v úspěšné kariéře. To se o dalších nabídkách říci nedalo," zdůvodnil Vieira přestup do Turína, kde hraje prim i český záložník Pavel Nedvěd.

"S Arsenalem jsem řadu vítězství, a s Juventusem bych toho chtěl vyhrát ještě více," pokračoval Vieira, jenž věří, že by s italským týmem mohl dosáhnout na triumf v Lize mistrů. "Případný úspěch v Lize mistrů ale nebyl jediným důvodem, chtěl bych získat i řadu dalších trofejí," dodal hráč, jehož trenér Juventusu Fabio Capello přirovnal k Franku Rijkaardovi.

Vieira hrál pod vedením Capella před deseti lety v AC Milán, než odešel do Anglie. "Když jsem byl v Miláně, bylo mi devatenáct, a už tehdy jsem pochopil, že je Capello výborný motivátor, a vidím, že je takový stále," poděkoval Vieira za kompliment italského kouče. "Rijkaard je jeden z mých fotbalových idolů a srovnávání s ním je pro mne velká pocta," dodal.

Reklama

Související témata: