Hlavní obsah

Dalším uchazečem o Baroše je West Ham

LONDÝN

Třetím klubem, který v tomto letním přestupovém období projevil zájem o služby českého fotbalisty Milana Baroše, je West Ham United. Nováček Premier League nabízí za reprezentačního útočníka podle listu Daily Star Sunday 5,5 miliónu liber (zhruba 240 miliónů korun). Když šel v srpnu 2001 Baroš z Ostravy na Anfield Road, stál o 60 milionů méně.

Článek

O Baroše stála nejprve Valencie, která se po změně kouče ale rozhodla pro Nizozemce Kluiverta, a také Lyon. Ten po Barošově odmítnutí získal Nora Carewa. Teď se o rychlonohého střelce zajímá ambiciózní West Ham.

Spekulace o přestupu čtyřiadvacetiletého hráče, který v Liverpoolu nedostává dost příležitostí k tomu, aby naplno uplatnil svůj talent, dnes zesílila. Kouč Rafael Benítez, který už několikrát prohlásil, že Baroše v Liverpoolu nedrží, a stěžuje si na jeho svéhlavost, jej společně s polským brankářem Jerzym Dudkem nenominoval k odvetě předkola Ligy mistrů ve Walesu. Kouč by do týmu naopak rád přivedl Petera Crouche ze Southamptonu.

Pokud by Baroš v předkole nastoupil, nemohl by už poháry v této sezóně jinde hrát, což by snížilo jeho cenu na přestupovém trhu. Liverpool za něj požaduje osm miliónů liber, s blížícím se startem ligy bude ale podle Daily Star ze svých požadavků slevovat.

Bez pohárů, ale s jistým místem

Baroš by si sice ve West Hamu nezahrál poháry, ale zase by měl téměř jisté místo v základní sestavě, což vyžaduje kouč reprezentace Karel Brückner. Národní tým usiluje o postup na mistrovství světa v Německu.

West Ham momentálně zkouší v útoku žižkovského Petra Mikolandu. Ten v sobotu v prvním zápase na soustředění ve Švédsku nastoupil při výhře nad momentálně osmým týmem ligy Falkenbergs FF v základní sestavě, stejně jako další testovaný hráč, slovenský gólman Juraj Buček. O jejich osudu se rozhodne na konci turné. Tým Alana Pardewa vyhrál 3:1.

Reklama