Hlavní obsah

Další rána pro Baroše: Liverpool koupil Crouche

Sestava útočníků Liverpoolu se rozrostla o Petera Crouche, jenž do týmu letošního vítěze Ligy mistrů přestoupil za sedm miliónů liber ze Southamptonu. Opět tak vzrostla pravděpodobnost, že kádr Reds opustí Milan Baroš, jenž podle všeho zcela nezapadá do pojetí trenéra Rafaela Beníteze.

Článek

Benítez má nyní i s Crouchem k dispozici pět kvalitních útočníků a prodeji Baroše by se nebránil. "Milan je dobrý útočník, v minulé sezóně byl naším nejlepším střelcem. Ale máme hodně možností i nabídek," naznačil Benítez v rozhovoru pro BBC, že český útočník je na prodej. Kvůli tomu ho vůbec nenasadil v předkole Ligy mistrů s velšským mužstvem TNS.

Baroš se sice stále připravuje s Liverpoolem, ale o jeho budoucnosti by se podle britského tisku mělo rozhodnout už během nejbližších dnů. "V současnosti s námi trénují všichni útočníci a Baroš tu má budoucnost. Nechystám žádné odchody, prostě pracuji se svými hráči. Ale když přijde dobrá nabídka pro hráče i pro klub," řekl významně španělský trenér.

Benítez se nijak netají tím, že Crouch byl jeho vysněnou posilou a že je žhavým kandidátem na pozici v základní sestavě. Čtyřiadvacetiletý útočník dnes po zdravotních testech podepsal čtyřletou smlouvu a stal se šestou letní posilou klubu.

Výhodou Crouche je hra hlavou

Loni v dresu Southamptonu nastřílel šestnáct branek, ale ani to klub nezachránilo před sestupem. Benítez si na útočníkovi, který měří bez dvou centimetrů dva metry, cení především hlavičkářských schopností. Hra hlavou je naopak Barošova slabina.

Pokud by nejlepší střelec loňského evropského šampionátu skutečně z Liverpoolu odešel, zřejmě by zůstal v Anglii. O Barošovy služby se aktuálně zajímají například West Ham United a Aston Villa a trenéři obou klubů znovu potvrdili, že českého útočníka chtějí. Dalším zájemcem je španělský klub FC Valencie. Barošova cena je odhadována na šest miliónů liber.

Reklama

Související témata: