Hlavní obsah

VIDEO: Kadlec se blýskl v roli gólmana, na brankové čáře zneškodnil patičku soupeře

Istanbul/Praha

Nutnou dávkou sebevědomí září před reprezentační přestávkou obránce Michal Kadlec. O víkendu teprve podruhé v sezóně nastoupil v základní sestavě Fenerbahce Istanbul a hned přispěl k výhře 2:1 nad Konyasporem. Devětadvacetiletý zadák sice neskóroval, ovšem blýskl se parádním obranným zákrokem, při kterém na brankové čáře zastavil gólovou patičku Barise Örücüho.

Michal Kadlec zmařil šanci Konyasporu.

 
Článek

Poté, co si dal na konci srpna v úvodním kole turecké ligy s Karabüksporem vlastní gól, Michal Kadlec v sestavě Fenerbahce absentoval. Až v sobotním střetnutí s Konyasporem ho po měsíci trenér Ismail Kartal zase postavil.

„Měl jsem s ním rozhovor a on prohlásil, že na trénincích pracuji dobře a zasloužím si, abych zase hrál," kvitoval český legionář návrat do základní sestavy a vítězství 2:1, které se spoluhráči slavil.

A měl na něm velký podíl - při poslední velké šanci Konyasporu zastoupil brankáře Demirela a na brankové čáře zamezil vyrovnávacímu gólu. „Před ligovou přestávkou pro nás bylo vítězství hodně důležité. Před derby na hřišti Galatasaraye, které nás čeká hned po pauze, ještě víc," dodal Kadlec, který bude už v pátek v dresu národního týmu bojovat na důvěrně známém stadiónu Sükrüho Saracoglua v Istanbulu proti tureckým nájezdníkům.

Reklama

Související témata: