Hlavní obsah

Souboj českých koučů znovu neměl vítěze, ale radoval se Petržela

V dalším souboji českých trenérů v Rusku udrželi fotbalisté Kubaně Krasnodar neporazitelnost z posledních dvou měsíců, ale z postupu do osmifinále domácího poháru se radoval Zenit Petrohrad. Po remíze 1:1 na půdě týmu Jozefa Chovance ve středu svěřencům Vlastimila Petržely stačilo k postupu uhrát v domácí odvetě bezbrankovou remízu.

Foto: PRÁVO

Vlastimil Petržela

Článek

Už před týdnem dokázal v souboj druholigový celek držet s favoritem vyrovnaný krok. Na domácí půdě vedl 1:0, ale nakonec náskok ztratil a dnes toho hořce litoval. Pravidlo většího počtu nastřílených branek na hřišti soupeře posunulo dále Petrželův tým, který se drží v prvoligové tabulce na druhém místě.

Stejná pozice patří po skončení jarní části soutěže také Krasnodaru ve druhé lize a Chovancův tým ztrácí na čelo pouhý bod, přičemž do nejvyšší soutěže postoupí dva kluby. Krasnodar má za sebou navíc úspěšnou sérii: naposledy prohrál počátkem května, od té doby nepoznal hořkost porážky už ve třinácti soutěžních zápasech.

V dnešním duelu nemělo jít pouze o souboj českých trenérů, protože vedle čtyř Čechů v kádru Zenitu mohl nastoupit i hostující Roman Lengyel. Na trávníku se ale nakonec v základní sestavě objevil pouze Jan Flachbart, jeho spoluhráč Martin Šírl střídal v polovině utkání.

Petrohrad - Krasnodar 0:0
První zápas 1:1, postupuje Petrohrad.

Reklama