Hlavní obsah

Liverpool se chystá vyměnit Baroše do La Coruni

LONDÝN

Do hry o českého fotbalistu Milana Baroše vstoupil nový zájemce. Podle britského tisku se Liverpool chystá svého přebytečného útočníka vyměnit s Deportivem La Coruňa za portugalského stopera Jorgeho Andradeho. A ještě je údajně ochoten doplatit milion liber navrch. List The Guardian dokonce napsal, že se agent Pavel Paska už sešel s prezidentem španělského klubu Augustem Césarem Lendoirem.

Článek

Zatímco útočníků má vítěz Ligy mistrů přinejmenším pět, v obraně cítí trenér Rafael Benítez slabinu. A tak prý hledá někoho, kdo by doplnil stoperskou dvojici Hyypiä - Carragher.

La Coruňa, která po několika skvělých sezonách letos skončila ve španělské lize až na devátém místě, naopak hledá střelce. Alberto Luque má totiž namířeno do Realu Madrid a Walter Pandiani chce své jarní hostování v Birminghamu proměnit v přestup. Nový trenér Joaquín Caparrós, který v létě nahradil Javiera Iruretu, oba hráče nenasazuje do Intertoto Cupu, aby letos ještě mohli hrát poháry jinde a nesnížil tak jejich cenu.

Baroš na Španěly udělal dobrý dojem v základní skupině Ligy mistrů. Liverpool tehdy vyhrál v La Coruni 1:0 a český útočník byl blízko u rozhodující branky. V ideální pozici na něj mířil centr, ale právě Andrade si srazil míč do vlastní sítě.

Nejlepší střelec loňského mistrovství Evropy čeká na výsledek jednání na soustředění svého týmu ve Švýcarsku. "Není to příjemné. Ale když trenér řekne, že mě nepotřebuje, začneme to řešit," řekl český útočník.

Pro něj je to už druhá nabídka ze Španělska, ale jednání s Valencií ani pořádně nezačala. Vedle toho o Barošovy služby projevily zájem Aston Villa a West Ham United.

Reklama

Související témata: