Hlavní obsah

Hearts mají Jankauskase, Bednář s Pospíšilem mají následovat

Fotbalisté Heart of Midlothian už získali první posilu do útoku. Na roční hostování si z týmu litevského mistra FBK Kaunas půjčili nejslavnějšího fotbalistu této pobaltské země Edgarase Jankauskase. Jeho příchod by ale neměl nijak ovlivnit jednání s českými útočníky Romanem Bednářem a Michalem Pospíšilem, kteří jsou podle kouče George Burleyho těsně před podpisem smlouvy.

Článek

"Ve smlouvách pro Michala a Romana zbývá dořešit jen pár maličkostí," citovala Burleyho internetová stránka televizní stanice Sky Sports. "Máme zatím jednu posilu, Rudolfa Skácela, ale jak jsem řekl už dřív: potřebujeme jich šest, a na tom se nic nemění," uvedl kouč.

V klubu byl na testech i sparťanský gólman David Bičík. Přestože se očekává, že s ambiciózním týmem podepíše smlouvu, ve Skotsku chytat nebude. Hearts ho totiž obratem pošlou na hostování právě do Kaunasu výměnou za Jankauskase. Za pohyby hráčů mezi oběma kluby stojí majoritní vlastník Hearts, litevský milionář Vladimir Romanov, jenž zároveň sponzoruje Kaunas.

Burley fanouškům vzkázal, že se mohou těšit na velký týden. A to přesto, že se vedení nedomluvilo na angažmá s reprezentačním obráncem Colinem Cameronem a běloruský tvůrce hry Alexander Chackevič nedostal pracovní povolení. "V tomto týdnu podepíšeme pět hráčů, tomu věřím," prohlásil Burley.

Tím prvním se stal třicetiletý Jankauskas. Vytáhlý hlavičkář se nedávno vrátil domů z angažmá v FC Porto, ale dlouho se tam neohřál. Jen s Kaunasem stihl podepsat tříletý kontrakt. V kariéře už toho má hodně za sebou: oblékal dresy San Sebastianu, Brug, s Portem vyhrál Ligy mistrů.

Za Hearts už nastoupil v sobotní přípravě proti anglickému Hullu a hned ji jediným gólem zápasu rozhodl. Oba čeští útočníci kvůli zdravotním problémům nenastoupili, ze sestavy na poslední chvíli vypadl z neznámých důvodů i Rudolf Skácel.

Reklama

Související témata: