Hlavní obsah

Mikolanda na testech uspěl a přestoupí do West Hamu United

LONDÝN

Neuvěřitelný příběh se šťastným koncem zažívá český fotbalista Petr Mikolanda. Dvacetiletý hráč Viktorie Žižkov zaujal na třítýdenních testech v anglickém klubu West Ham United natolik, že v Londýně zůstane natrvalo. Vedení klubu mu v pondělí nabídlo tříletý kontrakt, se zástupci Žižkova je na podmínkách transferu předběžně domluveno.

Foto: PRÁVO

Petr Mikolanda.

Článek

Mikolanda odcestoval původně na dvoutýdenní zkoušku, ale po jeho vydařených výkonech klub testování prodloužil a fotbalista znovu nezklamal. Ve čtyřech zápasech nastřílel tři branky a vybojoval si angažmá v Premier League. "Možná, že už před posledním sobotním zápasem bylo jasno. Trenér ho sledoval již dříve a s jeho výkony byl spokojen," řekl z Londýna po dnešním několikahodinovém jednání hráčův agent Ondřej Chovanec.

Po odpoledních rozhovorech si mohl hráč spokojeně vydechnout. "Je to bomba. Zítra letím domů do Prahy zařídit všechny potřebné věci a v pondělí se tu mám znovu hlásit," řekl v telefonickém rozhovoru šťastný útočník, který hodlá i během krátké dovolené tvrdě trénovat. A slibuje si, že do Londýna s sebou vezme i svou přítelkyni. "Doufám, že se mnou půjde. Bez ní by to bylo smutnější," uvedl fotbalista.

Podle svých slov se zřejmě dokázal prosadit i díky komunikativní povaze. "Trenérovi se asi líbilo, že se pořád směju. Ale úsměv by mi asi nebyl nic platný, pokud bych nepřesvědčil na trávníku," žertoval mladý fotbalista, který má na kontě zatím jen dvanáct prvoligových startů. Poslední rok strávil v dresu Viktorie ve druhé lize.

K přestupu pomohli Řepka s Mikloškem

Chovanec si liboval, jak Mikolandovi pomohli obránce West Hamu Tomáš Řepka a trenér gólmanů v klubu Luděk Mikloško. "Udělali pro jeho adaptaci hodně. Teď bude záležet na tom, aby se Petr dokázal prosadit i v tak těžké soutěži, jako je Premier League," uvedl Chovanec.

V nejbližších dnech by měl hráčův zástupce obdržet podmínky kontraktu písemně do Prahy, jejich podpis by pak podle něho měl být jen administrativní záležitostí.

Odchovanec Motorletu Mikolanda, který přišel na Žižkov před dvěma lety ze Slavie Praha, je hráčem reprezentační jednadvacítky. V jejím dresu odehrál osm zápasů a vstřelil dva góly. V předchozích juniorských výběrech nastřádal dalších devět startů.

Reklama