Hlavní obsah

Baroš zamíří z Liverpoolu do Schalke 04

Nejlepší střelec loňského fotbalového ME Milan Baroš půjde z FC Liverpool do Schalke 04. Právo tuto informaci získalo od zdroje blízkého německému klubu. Podle něj by mělo koncem týdne dojít k dohodě a podpisu smlouvy mezi hráčem i oběma kluby. Baroš byl sice s Liverpoolem v Kaunasu na utkání předkola Ligy mistrů, ale zůstal na tribuně.

Článek

Přitom kouč Rafael Benítez poslal postupně na trávník čtyři útočníky. Baroše nenominoval a tudíž ani nepostavil, protože by nemohl hrát evropské poháry a jeho cena by klesla. Liverpool chce za hráče sedm miliónů eur, které je podle zdroje Schalke ochotno zaplatit. Ba dokonce by šlo i výš, protože kouč druhého týmu bundesligy a účastníka základní části Ligy mistrů Ralf Rangnick vidí jako výborné útočné duo Baroš -- Kuranyi.

Český reprezentant by měl do Německa přijít buď na roční hostování s opcí nebo pro něj bude připravena tříletá smlouva. Tyto záležitosti se mají dojednat v příštích dnech. Liverpool je však pro přestup a podle zdroje se mu Schalke nebrání. Baroš byl ve středu v Česku, ale nebral telefon stejně jako jeho manažer Pavel Paska, který na celé záležitosti intenzívně pracuje. Další kandidát Aston Villa je mimo hru. Barošovi se tam nechtělo především proto, že nehraje žádné evropské poháry.

Sparta má zájem o L. Doška i Heinze

Po odchodu Tomáše Juna do Trabzonsporu shání Sparta dva útočníky. Zbyli jí jen Matušovič a Slepička. Podle informací Práva jedná šéf Sparty Daniel Křetínský intenzívně s libereckým bossem Ludvíkem Karlem o Liboru Doškovi. Do hry se znovu vrací Marek Heinz, za něhož Mönchengladbach požaduje v přepočtu asi 60 mil korun. Na seznamu však figurují prý i Pospěch ze Slovácka a Hartig z Petrohradu.

Trenér Hřebík se nechal na soustředění ve Švýcarsku slyšet, že Sparta potřebuje dva útočníky a to co nejdříve. S Rezkem nepočítá, ten odletěl na testy do Krasnodaru za trenérem J. Chovancem. Tento druholigový ruský klub však má zájem také o L. Doška.

Ani Pospěch nemusí skončit ve Spartě

"Ani Zbyněk Pospěch nemusí skončit ve Spartě. Na soustředění Slovácka dal v utkání na soustředění v Rakousku tři góly AEK Atény a hned se o něho začaly zajímat dva řecké kluby a líbí se i Rakušanům," řekl Právu manažer Ondřej Chovanec. Stihl také vyřídit roční hostování Martina Koláře z Anderlechtu do druholigového anglického Stoke City. Mladý záložník se v sobotu poprvé představí v novém týmu v přípravě proti Manchesteru City.

Do Liberce se vrátil ve středu Michal Pospíšil. "Hráč je domluvený s Heart of Midlothian na tříleté smlouvě, dohodnuty jsou i kluby, teď už jen připravím k podpisu konečné verze smluv. V nejbližších dnech odletí Michal do Edinburghu," řekl Právu manažer agentury Sport Invest Viktor Kolář. Sumu, za níž hráč do Skotska odejde, prozradit nechtěl, ale podle skotských zdrojů se částka pohybuje v přepočtu kolem patnácti miliónů korun.

Reklama

Související témata: