Hlavní obsah

Baroše zájem slavného klubu těší

Zatím posledním aktérem ve hře o Milana Baroše je klub Schalke 04. Zda se bude český reprezentant stěhovat do Německa ale bude jasné až v následujících dnech. Baroš sám už přestupový ruch nijak významně nevnímá. "Zvykl jsem si a nijak se tím nevzrušuji," říká v rozhovoru pro Právo.

Článek

Co říkáte zájmu druhého týmu německé bundesligy, Schalke 04? Zájem slavného klubu mě těší, až už můj přestup z Liverpoolu dopadne jakkoliv. Schalke bude hrát Ligu mistrů, je to klub s velikou tradicí a velmi kvalitní.

Věříte, že dojde k vašemu odchodu do Schalke? To je předčasná otázka. Nemám žádné informace. Vím jen, že k nějakým kontaktům s německým klubem došlo, ale vše je teď v rukou mého manažera Pavla Pasky. Nemohu k tomu tedy říct nic konkrétního.

Vy byste do Německa šel? Nezlobte se, ale teď k tomu nechci nic říkat. Až budu vědět víc, určitě se vyjádřím.

Schalke už vás oslovilo? Ano, ale nešlo o nic konkrétního.

Trenér Rangnick o vás má prý zájem a rád by vás viděl v útoku vedle Kuranyiho... To mě těší. Pro hráče je vždycky důležité, když o něj stojí trenér. Kuranyi je německý reprezentant, kvalitní útočník. I když německý fotbal je úplně jiný než anglický, Schalke má mezinárodní kvalitu.

Kdy očekáváte nějaký posun v jednáních? Teď nemohu nic ovlivnit. Nejprve se musejí sejít a dohodnout zástupci klubů. Pak přijdou na řadu jednání mého manažera se Schalke o podmínkách mojí smlouvy. Tohle se nedá časově vymezit. Může to trvat dny i týdny, ale pořád je dost času.

Jak prožíváte všechen ten přestupový ruch kolem vás? Zvykl jsem si a nijak se tím nevzrušuji. K létu to patří a vím, že to je zajímavé také pro média.

Neruší vás to v přípravě? Ne, protože si nic takového nepřipouštím. Momentálně jsem v Anglii a trénuji s Liverpoolem. Pořád tu mám platnou smlouvu a jsem jeho hráč. To, že nehraji v předkole Ligy mistrů, je věc další. Zůstávám v klidu. Počkám, až jak všechno dopadne. Jsem připravený bojovat o místo v sestavě, ale stejně tak dokážu odejít jinam.

Reklama

Související témata: