Hlavní obsah

Německý rozhodčí Jansen byl zbaven obvinění v korupční aféře

BERLÍN

Rozhodčí Jürgen Jansen nebude souzen v souvislosti s korupční aférou v německém fotbale. Berlínský státní zástupce v pátek oznámil, že nemá dostatek důkazů, že sudí za úplatu zmanipuloval dvě utkání.

Článek

Jansen byl byl podezřelý z toho, že převzal od chorvatské sázkařské mafie peníze na ovlivnění jednoho druholigového duelu a také listopadového bundesligového utkání mezi Kaiserslauternem a Freiburgem. "Po prozkoumání všech materiálů nemáme dostatek důkazů na to, abychom pana Jansena obvinili," uvedlo státní zastupitelství v prohlášení.

Na sudího padlo podezření poté, co jeden ze tří chorvatských bratrů, kteří jsou kvůli korupci souzeni, uvedl, že dal Jansenovi přes prostředníka 25 tisíc eur. Bývalý arbitr Wieland Ziller, jenž měl fungovat právě jako spojovací článek, však uvedl, že Jansenovi peníze nepředal. Navíc dodal, že Jansen nic o manipulování zápasů nevěděl.

Rozhodnutí berlínského státního zastupitelství zřejmě pomůže čtyřiačtyřicetiletému Jansenovi k návratu na trávník. Německý fotbalový svaz mu totiž až do vypršení případu zastavil činnost a požadoval pro něj doživotní zákaz pískání, tak jak se to stalo hlavnímu "hrdinovi" aféry Robertu Hoyzerovi. Nyní se očekává, že svaz Jansenovo vyšetřování zastaví a umožní mu vrátit se na listinu sudích.

Reklama