Hlavní obsah

Útočník Baptista jde za 20 milionů eur do Realu Madrid

MADRID

Real Madrid koupil brazilského útočníka Julia Baptistu z týmu FC Sevilla, kterému za třiadvacetiletého fotbalistu zaplatí dvacet milionů eur (asi 600 milionů korun). Částka se může vyšplhat až na 24,5 milionu podle výkonů hráče a výsledků Realu. "Bílý balet" se tak pojistil pro případ, že by zkrachoval plánovaný příchod jiné brazilské posily Robinha.

Článek

Jeho transfer ze Santosu zablokovala brazilská konfederace. Její funkcionáři odmítli přestup schválit, protože podle nich odporoval pravidlům. Real chtěl zaplatit 24 milionů za 60 procent práv na hráče, zbylý podíl by patřil Robinhovi, který se ho zřekl, jen bych mohl za slavný španělský klub hrát. Brazilští činovníci však trvají na tom, že Real musí uhradit odstupné 41 milionů eur přesně podle klauzule, kterou má Robinho ve smlouvě se Santosem.

Sevilla se tento týden nejprve dohodla na prodeji Baptisty s Arsenalem poté, co cenu při jednání vyšroubovala na 24 milionů eur. Fotbalista však přestup do Londýna odmítl s tím, že chce zůstat ve Španělsku a získat tamní občanství. Podmínky pro jeho obdržení by měl splnit již v srpnu. Pak bude brán za hráč z členské země EU a nebude se na něj vztahovat pravidlo omezující pro počet cizinců v sestavě na tři.

Když s podobnou nabídkou jako Arsenal přišli zástupci Realu, vedení Sevilly dlouho neváhalo. "Jediné logické řešení bylo prodat ho," uvedl šéf klubu José Maria del Nido.

Baptista přezdívaný "Zvíře" má za sebou dvě sezony v dresu Sevilly - v první nastřílel 20 branek, v té druhé jen o dvě méně. V ofenzivě Realu se sejde se slavným krajanem Ronaldem, za kterým v uplynulém ročníku o tři góly zaostal.

Reklama

Související témata: