Hlavní obsah

Trenér Schalke: Baroš bude hrát u nás

GELSENKIRCHEN (Německo)

Útočník Milan Baroš možná přece jen přestoupí do Schalke 04. Trenér německého vicemistra Ralf Rangnick v sobotu prohlásil, že klub už se s českým fotbalistou dohodl a nyní zahájí jednání s Liverpoolem. Vítěz Ligy mistrů požaduje za nejlepšího střelce loňského mistrovství Evropy devět milionů eur (přes 270 milionů korun).

Článek

"S Barošem a jeho zástupcem (Pavlem Paskou) jsme domluveni. Přijde k nám. Začátkem příštího týdne předložíme nabídku Liverpoolu," řekl Rangnick během dnešního tréninku Schalke agentuře SID. S Barošem už absolvoval osobní pohovor. "Rád bych ho získal, je rychlý a nebezpečný ve hře dopředu," uvedl kouč.

Ve čtvrtek to přitom vypadalo, že Barošovy námluvy s klubem z Gelsenkirchenu zhatí hráčova vysoká cena. "Tohle téma je na 95 procent smeteno ze stolu," řekl listu Bild manažer Schalke Rudi Assauer, podle kterého je požadované odstupné pro německý celek nepřijatelné.

Assauer se i dnes vyjádřil k možnosti Barošova příchodu zdrženlivě. "Jestli k nám přestoupí, je ve hvězdách," prohlásil. Prakticky hotovou věcí už je ale příchod dánského reprezentačního útočníka Sörena Larsena ze švédského Djurgaardenu.

Schalke chce snížit Barošovu cenu

Z Rangnickových vyjádření vyplývá, že zástupci Schalke počítají s tím, že se jim povede cenu za Baroše snížit. "Máme čas, nemusíme hned přistoupit na požadavky Liverpoolu," uvedl kouč. Podle něj by Baroš mohl do Gelsenkirchenu přijít na hostování s tím, že Schalke by na něj získalo zároveň předkupní právo.

Třiadvacetiletý kanonýr má na Anfield Road smlouvu do roku 2007, trenér Rafael Benítez s ním však ve svých plánech nepočítá. Stále ale není vyloučeno, že Baroš zůstane v anglické lize. Vážný zájem o něj má Aston Villa, kde by se sešel s krajanem Patrikem Bergrem, a také West Ham United. Jeho trenér Alan Pardew dnes potvrdil, že se vyhlídek na získání Baroše nevzdává.

Reklama

Související témata: