Hlavní obsah

Mourinho vzkázal Gerrardovi: Udělal jsi chybu!

PRAHA

Trenér londýnské Chelsea o sobě opět nechal slyšet. Kouč mistra anglické Premier League vzkázal kapitánovi konkurenčního Liverpoolu Stevenu Gerradovi, že udělal chybu, když se rozhodl zůstat v Liverpoolu. Pětadvacetiletý Gerrard se v létě rozhodoval, zda zůstane v celku posledního vítěze Champions League, či odejde jinam. Eminentní zájem o něj měla právě Chelsea.

Článek

Po vleklých tahanicích se opora Reds rozhodla zůstat na Anfield Road.

"Byla to od něj chyba, mohl se pohnout ve své kariéře," řekl Mourinho britským The Times. "Může říct, stal jsem se evropským šampionem s Liverpoolem a to je správně. Ale můžu mu říct, že až za deset let budeme srovnávat trofeje Chelsea a Liverpoolu, bude litovat," dodal Portugalec.

Udělal Gerrard chybu, když zůstal v Liverpoolu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Mourinho přiznal, že získání Gerrarda by bylo velkým posílením jeho už tak nabitého týmu. "Gerrard je skvělý hráč a chtěli jsme mít anglické jádro týmu," uvedl Mourinho. "Normálně hrajeme uprostřed v trojúhelníku a představte si Clauda Makeleleho za dvojicí Lampard - Gerrard," řekl kouč.

"Ale je to více ztráta pro Gerrarda, než pro Chelsea. My děláme dobrá rozhodnutí, máme tým, který se bude zlepšovat a během chvíle bude jedním z nejlepších na světě," vidí světle budoucnost Chelsea její kouč.

Kontroverzní Portugalec také řekl, že nebude vážit slova, pokud to bude potřeba. Přestože by mu to mohlo přinést opětovné potíže. "Nebudu přemýšlet dvakrát, než něco řeknu. Nepřemýšlím nad svojí pověstí, ani nad možným trestem. Když vycítím, že můj tým potřebuje ochranu, nebudu váhat," uzavřel Mourinho.

Reklama

Související témata: