Hlavní obsah

Schalke na Baroše nemá, padlo i hostování

GELSENKIRCHEN

Český útočník Milan Baroš z Liverpoolu do bundesligového týmu Schalke 04 nepřestoupí. Německá média v pondělí uvedla, že vedení německého klubu odmítlo vyplatit skoro devět miliónů eur, kolik údajně Liverpool za Barošovo uvolnění požadoval. "To je prostě nemožné," citovala agentura SID manažera Schalke 04 Ruddiho Assauera.

Článek

Schalke, druhý tým loňského ročníku německé ligy, neuspělo ani s žádostí získat českého reprezentanta a nejlepšího kanonýra loňského evropského šampionátu alespoň na roční hostování. Trenér Schalke Ralf Rangnick o Baroše měl velký zájem a s vigantickým rodákem se prý dohodl na podmínkách příchodu, ale Liverpool hodlá třiadvacetiletého útočníka pouze prodat.

Německý vicemistr si místo Baroše dnes rychle obstaral náhradu. Tým posílí dánský reprezentační útočník Sören Larsen, který naposledy působil ve švédském Djurgaardenu. Třiadvacetiletý forvard v Gelsenkirchenu podepsal čtyřletou smlouvu.

Ve hře je stále Aston Villa

Baroš má v Liverpoolu složitou pozici. Španělský kouč Rafael Benítez totiž v letošní sezoně hodlá sázet na útočníky Fernanda Morientese, Djibrila Cissého a Petera Crouche. Baroše nenasadil ani do zápasů prvního a druhého předkola Ligy mistrů, aby nesrazil jeho cenu na přestupovém trhu. Pokud by Baroš totiž za Liverpool v evropských pohárech nastoupil, nemohl by v případě přestupu do jiného klubu letos už poháry hrát.

Hráčův manažer Pavel Paska v minulých dnech řekl, že má pro Baroše několik konkrétních nabídek. Jedním z vážných zájemců o Barošovy služby zůstává Aston Villa, kam v létě přestoupil z Portsmouthu český záložník Patrik Berger.

Reklama