Hlavní obsah

Owen je blízko přestupu do Manchesteru United

Fotbalový útočník Michael Owen zřejmě brzy ukončí své ne zcela vydařené angažmá v Realu Madrid a vrátí se na britské ostrovy. O věhlasného kanonýra už dříve projevilo zájem několik velkoklubů včetně jeho bývalého působiště Liverpoolu nebo Arsenalu Londýn. Oba kluby však momentálně dalšího útočníka nepotřebují, a vyklidily pozice pro dalšího vážného zájemce - Manchester United.

Článek

"Nebudeme připravovat nabídku pro Michaela Owena, v současnosti nehledáme dalšího útočníka," vyslovil se trenér a manažer Arsenalu Arsene Wenger. A ve stejném duchu hovoří i kouč a manažer Liverpoolu Rafael Benítez: "Potřebuji obránce, ne útočníka."

Real Madrid v posledních dnech dotáhl velmi nákladný přestup Brazilce Robinha ze Santosu a navíc přišel ze Sevilly útočník Julio Baptista. Klub by tak evidentně potřeboval finanční injekci, prodejem Owena by chtěl získat 11 miliónů liber. Loni v létě přitom Real Owena získal o tři milióny liber levněji a ještě se záložníkem Nuňezem.

Manchester peníze na Owena má

Manchester United je přesto připraven o Owenově příchodu jednat, přičemž peníze by neměly být problém. "Vše záleží  na postoji trenéra Alexe Fergusona. Pokud dle jeho názoru Owenův příchod týmu pomůže, peníze se najdou," tvrdí nejvyšší funkcionář United David Gill.

Vyvrátil tak spekulace, podle kterých bude Manchester pod novým majitelem Malcolmem Glazerem na přestupech šetřit. "Pan Glazer mi řekl, že pokud bude na trhu špičkový volný hráč, peníze nebudou problém," řekl doslova Gill.

Pro Anglii útok Rooney, Owen?

Ferguson má momentálně v Manchesteru k dispozici čtyři útočníky - Ruuda Van Nistelrooije, Wayna Rooneyho, Louise Sahu a Alana Smithe. S tím, že Smith je v případě potřeby schopen hrát i defenzivního záložníka. Britská média spekulují o tom, že Ferguson by dal dohromady útok Rooney, Owen, čímž by zároveň prospěl reprezentačnímu týmu Anglie, kterému by případná sehranost obou hráčů zvýšila šance  na úspěch na blížícím se mistrovství světa.

Owen v uplynulé sezóně často jen zahříval lavičku Realu Madrid, přesto dokázal nastřílet šestnáct branek a v 25 letech stále patří mezi kvalitní a produktivní střelce. Přestupu do Manchesteru by se rozhodně nebránil, kromě kvalitních spoluhráčů mu totiž klub z Old Trafford může nabídnout i Ligu mistrů. Narozdíl od Newcastlu, který se o Owena rovněž zajímá.

Reklama

Související témata: