Hlavní obsah

Terry: Arsenalu bude Vieira chybět

PRAHA

Kapitán fotbalistů Chelsea John Terry si myslí, že jeden z největších konkurentů londýnského celku Arsenal snížil své šance na zisk titulu. Kanonýři totiž prodali do Juventusu svého kapitána a klíčového záložníka Patricka Vieiru. "Vieira je hráč světové úrovně a Arsenalu bude chybět," citovaly Terryho stránky BBC.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Čech (vlevo) s kapitánem Chelsea Johnem Terrym

Článek

Vieira před nedávnem ukončil své devítileté angažmá na Highbury a zamířil do Itálie. Arsenal tak přišel o jeden ze základních kamenů své hry. "Vieira je špičkový hráč a určitě bude hře Arsenalu chybět. Pokud by od nás odešel jeden z našich důležitých středopolařů, byli bychom na tom stejně," říká Terry.

Snížil odchod Vieiry do Juventusu výrazně šance Arsenalu na titul?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Arsenal dominoval soutěži až do minulého ročníku, kdy se začaly vracet investice ruského miliardáře Romana Abramoviče. Poslední sezónu ale Arsenal na Chelsea nestačil. "Mají několik skvělých hráčů, ale Vieira jim bude chybět," tvrdí kapitán Chelsea.

Terryho zpovídali novináři před nedělním utkání Chelsea - Arsenal, kapitán mistrovského celku se nechal slyšet, že nikdo ze současných hráčů Chelsea by nechtěl Stamford Bridge opustit. "Nikdo nechce z Chelsea odejít. Je to místo, kde byste měli být," upozorňuje Terry.

"Všichni chceme vyhrávat. Ale co je důležitější, všichni chceme vyhrávat s Chelsea. Minulý rok jsme Arsenal neporazili, přestože jsme získali titul. Ve skutečnosti je to už několik let, kdy jsme je naposledy porazili v lize. Bylo by pěkné je porazit aspoň teď," přeje si John Terry.

Zda se přání kapitánovi Chelsea splní, uvidí diváci na stadionu v Cardiffu v neděli odpoledne.

Reklama

Související témata: