Hlavní obsah

Kadlec řádil v dresu Fenerbahce. Dal dva góly, ale jeden vlastní

Istanbul/Praha

Hned dvakrát se v sobotním utkání turecké Süper Lig trefil stoper Fenerbahce a české reprezentace Michal Kadlec. Nejprve ale skóroval do vlastní branky a před poločasem se trefil i do sítě Rizesporu. Fenerbahce nakonec vyhrálo 2:1 a vede po devíti kolech nejvyšší tureckou soutěž. Po zápase si Kadlec pořádně oddychl.

Foto: Alexei Filippov, ČTK/AP

Michal Kadlec v reprezentačním dresu.

Článek

Vystupovali jsme s levým obráncem dopředu. Obrana byla posunutá. Chtěli jsme zahrát ofsajd systém, jenže za námi zůstal náš záložník. Míč letěl při zemi na přední tyč. Snažil jsem se vrátit a odkopnout ho, ale ve skluzu jsem ho jen líznul a skončil v naší bráně,“ popsal Michal Kadlec moment ze šesté minuty, kdy dostal hosty do vedení.

„Byl to hrozně nepříjemný pocit, ale s tím v tu chvíli už nic nenaděláte. Nikdo mi nic nevyčítal. Naštěstí zbývalo hodně času. Snažil jsem se to napravit, což se mi povedlo. Chvíli před půlí jsme zahrávali roh. Míč letěl na přední tyč, ale propadl až k té zadní, kde jsem ho hlavou dorazil do brány a pořádně si oddechl,“ popsal ten příjemnější moment ze zápasu Kadlec.

Uvolnil místo útočníkovi

O poločase ho pak trenér Kartal vystřídal, na hřiště šel útočník Sow. „Nebylo to kvůli zranění ani špatnému výkonu, což mi sám potvrdil. Potřeboval do hry dalšího útočníka. Tyhle přesuny v sestavě občas dělá,“ potvrdil Kadlec, že je před kvalifikačním duelem s Islandem v pořádku.

Fenerbahce vede soutěž s devatenácti body, ale jen lepším skóre před Galatasarayem. „Když jsme s nimi prohráli derby 1:2, snesla se na nás kritika. Po výhře nad Besiktasem byla zase spokojenost. Chceme obhájit titul, ale ještě to je daleko. S vedením v soutěži je ale velká spokojenost,“ dodal Michal Kadlec.

Celý rozhovor s ním si přečtete v pondělním Právu.

Reklama