Hlavní obsah

Baroš podle Mirroru odmítl nabídku Aston Villy

BIRMINGHAM

Budoucnost Milana Baroše v anglické Premier League je opět nejasná. Podle britského deníku The Mirror Baroš odmítl nabídku Aston Villy, s jejímž vedením se český reprezntant údajně nedohodl na podmínkách nové smlouvy. Podle Mirroru požadoval Baroš roční plat pohybující se kolem dvou miliónů liber (asi 85 miliónů korun), a s tím trenér David O'Leary nesouhlasil.

Článek

Baroš přitom v pátek podle listu Express & Star už v Aston Ville absolvoval lékařskou prohlídku, což bývá považováno za poslední krok před podpisem smlouvy. Překážkou by údajně nebyla ani cena 6,5 miliónu liber, kterou vedení klubu z Birminghamu za českého kanonýra nabídlo. To je mírně pod cenou, kterou Liverpool původně požadoval, zdá se však, že v případě hráčova souhlasu by se přestup uskutečnil.

Není však vyloučeno, že se obě strany k jednání znovu vrátí. Do hry o Baroše by se totiž mohl podle tisku vložit jeho krajan Patrik Berger, který do týmu Aston Villy přestoupil v létě. Berger v rozhovoru pro internetové stránky klubu potvrdil, že by se s Barošem opět rád sešel v jednom mužstvu.

"Doufám, že se to povede a Milan začne novou sezónu u nás. Znám ho moc dobře ještě z dob, kdy jsme spolu byli rok a půl v Liverpoolu," řekl Berger. Nepochybuje o tom, že by český útočník byl pro birminghamský klub velkou posilou. "Z minima dokáže vstřelit gól a je neustálou hrozbou pro soupeřovu obranu," dodal bývalý reprezentant.

Využije zranění Crouche?

Na druhou stranu však Berger chápe, že Baroš stojí před důležitým rozhodnutím. "Několikrát jsem s ním mluvil a ptal jsem se ho, co bude dělat. Ale on je ještě mladý a není pro něho lehké se rozhodnout. Věřte mi, já vím, jak je obtížné opustit Liverpool," dodal Berger. "Přesto věřím, že si to Milan rozmyslí a přijde k nám," dodal.

Zatím to však podle médií vypadá, že Baroš bude chtít v Liverpoolu zůstat. Poté, co se zranil nově příchozí útočník Peter Crouch, by odchovanec ostravského fotbalu měl mít větší šanci dostat se na hřiště také v soutěžních utkáních. Baroš zatím hrál jen v přípravných zápasech, v předkolech Ligy mistrů ještě nenastoupil.

K situaci se Baroš nechce obšírněji vyjadřovat. "Pořád jsem hráčem Liverpoolu. Nic hotového není, takže nemám co komentovat," řekl o víkendu pro Právo ohledně svého možného angažmá v Birminghamu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články