Hlavní obsah

VIDEO: Soupeře poslal na operační stůl, možná i do fotbalového důchodu. A trest?

Curych

Disciplinární komise švýcarské fotbalové ligy zastavila Sandru Wieserovi z Aarau činnost na šest zápasů. Jednadvacetiletý záložník vyfasoval trest za likvidační faul na Gillese Yapiho z FC Curych, jemuž 9. listopadu způsobil vážné zranění kolena. Wieser i jeho klub mají nyní pětidenní lhůtu na odvolání, informoval na svém serveru švýcarský deník Blick.

Brutální faul ve švýcarské lize

 
Článek

Wieser zasáhl protivníka, který již odehrál míč, v 19. minutě utkání a za svůj hrubý zákrok viděl okamžitě červenou kartu. Dvaatřicetiletému záložníkovi z Pobřeží slonoviny způsobil přetržení předního zkříženého a postranního vazu a vážně poškodil chrupavku.

Yapi měl dále natržený meniskus a kloubní hlavici a hlubokou tržnou ránu na stehně. Podrobil se operaci a čeká ho dlouhá rekonvalescence. Podle prvních zpráv nebylo dokonce jasné, zda bude ještě vůbec moci hrát fotbal.

Disciplinární komise označila Wieserův brutální faul za akt „přemotivovanosti a lehkomyslnosti." Rovněž přihlédla k faktu, že se zraněnému soupeři, s nímž v minulosti oblékal dres Basileje, po zápase prostřednictvím facebooku omluvil. Jeden zápas z trestu si už lichtenštejnský reprezentant o víkendu proti Basileji odpykal.

Vedení curyšského klubu pohrozilo agresorovi trestním stíháním. Podle šéfa FC Curych šlo ze strany Wiesera o jasný úmysl soupeře zranit.

Považujete trest pro Wiesera za dostatečný?
Ano. Je to správné rozhodnutí
4,2 %
Ne. Zraněný Yapi bude mimo hru delší dobu
95,8 %
Celkem hlasovalo 11662 čtenářů.

Reklama

Související témata: