Hlavní obsah

Essien z Lyonu do Chelsea nepřestoupí

LYON (Francie)

Talentovaný ghanský fotbalista Michael Essien z Lyonu do Chelsea nepřestoupí. V pondělí to řekl prezident Olympique Jean-Michel Aulas, jenž zrušil na úterý plánovanou schůzku s majitelem londýnského klubu Romanem Abramovičem.

Foto: chukotka.org

Majitel Chelsea Roman Abramovič další hvězdu do svého týmu nezíská.

Článek

"Případ Essien je uzavřený. Zůstane v Lyonu. Anglie sice získala olympiádu, ale Chelsea nezíská Michaela Essiena," uvedl na oficiální stránce klubu Aulas, jenž narážel na vítězství Londýna nad Paříží při volbě pořadatele OH 2012.

Aulas se měl v úterý setkat s Abramovičem, k jednání už však nedojde. Zřejmě proto, že Chelsea nechce za dvaadvacetiletého záložníka zaplatit požadovanou částku 45 milionů eur. "Hodně nás podceňují. Myslí si, že jsme vesničani v baretech a s bagetami v kapsách, ale takhle to v Lyonu nefunguje," prohlásil šéf týmu, jenž se stal v minulých čtyřech letech ligovými mistry.

Essien, jenž byl zvolen v poslední sezoně nejlepším hráčem soutěže, se netajil tím, že by rád na Stamford Bridge přestoupil. Nový kouč Lyonu Gérard Houllier ho také kvůli jeho nejasné budoucnosti nenominoval ani do jednoho ze dvou dosavadních ligových duelů.

Reklama