Hlavní obsah

VIDEO: Brandao dostal za zlomení nosu soupeři měsíc vězení

Paříž

Brazilský fotbalista Brandao z Bastie byl odsouzen k měsíčnímu vězení a pokutě 20 000 eur (přes 550 000 korun) za to, že v srpnu po utkání francouzské ligy udeřil Thiaga Mottu z Paris St. Germain hlavou a zlomil mu nos. Za mříže nicméně Brandao zřejmě nepůjde, nižší trest vězení si podle soudce může odpykat veřejně prospěšnými pracemi.

Brandao napadl v tunelu fotbalistu PSG

 
Článek

Státní zástupce požadoval pro fotbalistu za ublížení na zdraví osmiměsíční vězení a pokutu 15 000 eur. Už v září Brandaa potrestala disciplinární komise francouzské ligy, která mu udělila půlroční distanc, který mu vyprší 22. února.

Brandao si na Mottu počkal v tunelu do šaten a úderem hlavou mu způsobil krvavé zranění. Italský reprezentant se vrátil za pár dnů na hřiště, čtyřiatřicetiletému Brandaovi však při disciplinárním řízení uškodilo, že se provinil opakovaně. V minulé sezóně nemohl třikrát nastoupit kvůli tomu, že loktem praštil jiného hráče PSG Yohana Cabayeho.

Brandao působí ve Francii od roku 2009 a hned v první sezóně v Marseille získal titul i pohárový triumf. Později nastupoval za St. Etienne, do Bastie přišel před touto sezónou.

Reklama

Související témata: