Hlavní obsah

Neplatíte, končíme! Český vicemistr Evropy i jeho asistent dali na Slovensku výpověď

Fotbalový trenér Radoslav Látal opouští Košice. S klubem se rozloučil o víkendu vítězstvím 2:1 nad Ružomberkem v posledním podzimním kole slovenské ligy, v další práci však už nehodlá pokračovat. Vicemistr Evropy z roku 1996 dal v Košicích výpověď, klub mu dluží peníze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Radoslav Látal v Košicích předčasně skončil.

Článek

„Odmítl jsem některé nabídky a chtěl dodržet smlouvu, ale nakonec jsem se rozhodl pro tento krok," uvedl čtyřiačtyřicetiletý Látal na tiskové konferenci po zápase. V říjnu se o něj zajímal Hradec Králové, který hledal nástupce odvolaného Luboše Prokopce. Košice tehdy ale českého kouče odmítly pustit.

„Tohle byl můj poslední zápas v Košicích. Dlouho jsem o tom přemýšlel. S výpovědí je to pravda. Chtěl jsem, aby lidé, kteří mají rádi košický fotbal, znali situaci. V kabině je to zlé, hráči si nevědí rady. Jsou pod smlouvami, takže těžkou mohou vystoupit na veřejnosti či přiznat v médiích, že nedostávají peníze. Mají strach. Věřím, že můj krok nějak pomůže a tento stav se zlepší," uvedl Látal k finančním potížím svého dosavadního zaměstnavatele, který je v neúplné tabulce sedmý.

Košice Látal trénoval od loňského září. V minulém ligovém ročníku skončil s týmem na pátém místě. Neodchází se mu prý lehce. „Vyhráli jsme Slovenský pohár, hráli Evropskou ligu. Věřím, že se v Košicích najdou lidé, kteří fotbalu pomohou," řekl. Výpověď podal také jeho asistent Jiří Neček, oba měli smlouvu do léta 2016.

Reklama

Související témata: