Hlavní obsah

Policie musela krotit fanoušky během zápasu Juventusu s AS Řím

ŘÍM

Během úterního přípravného fotbalového utkání mezi AS Řím a Juventusem Turín se strhla potyčka mezi fanoušky obou klubů. Fanoušci AS začali po příznivcích Juventusu házet nejrůznější předměty, což si napadená strana nenechala líbit a útok oplácela. Většímu konfliktu předešli policisté, při zásahu byl jeden z nich zraněn.

Článek

Rivalita mezi fanoušky obou tradičních italských klubů trvá už řadu let a ještě se prohloubila v letním přestupovém období. Z Říma totiž odešli právě do Juventusu trenér Fabio Capello, a hráči Emerson a Zebina. To asi příznivci AS nemohli přenést přes srdce a někteří se  dokonce snažili na stadion v Pescaře dostat vyzbrojeni noži.

Když pak v 21. minutě dostal Alessandro Del Piero krásnou trefou Juventus do vedení, začali nespokojení fanoušci Říma běsnit. Příznivci soupeře jim ale nezůstali nic dlužni a nebýt zákroku policie, mohlo vše dopadnout mnohem hůře než jen zraněním jednoho policisty.

Naštěstí ještě do poločasu vyrovnal hlavičkou Chivu a horké hlavy římských fanoušků pak zklidnila nová posila klubu Rodrigo Taddei, jenž obrátil výsledek na 2:1 pro AS. Remízu 2:2 pro Juventus, za který nastoupil také záložník Pavel Nedvěd, nakonec zachránil opět Del Piero. Kapitán turínského klubu proměnil v nastaveném čase přísnou penaltu.

Reklama

Související témata: