Hlavní obsah

Rezek opustil Spartu a stal se posilou Chovancova Krasnodaru

KRASNODAR (Rusko)

Fotbalová Sparta ve čtvrtek podle všeho ukončila své letní přestupové hody směrem do klubu, jiný fotbalista ale Letnou pro změnu opustil. V druholigovém ruském klubu Kubaň Krasnodar podepsal ve čtvrtek odpoledne dvouapůlletou smlouvu třiadvacetiletý útočník Jan Rezek. Informaci potvrdil trenér ruského klubu Jozef Chovanec.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Rezek (vpravo) ještě v dresu Sparty

Článek

Rezek se stal jednou z dvou posil, které se dnes Krasnodaru upsaly. Druhou byl Oleg Trifonov, který přišel ze Zenitu Petrohrad od dalšího českého kouče Vlastimila Petržely.

Chovanec potvrdil, že klub si od Rezka s Trifonovem slibuje rozšíření kádru, které v nabitém programu příštích týdnů klub potřeboval. "Únava se hromadí, sled zápasů je hrozně rychlý. Ještě další dva hráče bych ale přivítal," uvedl Chovanec.

Jeho tým v minulém týdnu přerušil dlouhodobou neporazitelnost. Kvůli tomu přišel o vedoucí místo v druholigové tabulce, kde nyní figuruje na čtvrté pozici s dvoubodovou ztrátou na druhé postupové místo.

Rezek přišel do Sparty z Teplic před rokem a půl. Zatímco během loňského jara nastoupil v rudém dresu jedenáctkrát a jednou se zapsal i mezi střelce, po podzimním zranění už nasbíral jen sedm startů a letos v létě byl přeřazen do rezervního týmu. Českou ligu opouští s bilancí 53 zápasů a čtyři branky.

Reklama

Související témata: