Hlavní obsah

Řepka se chce po sezóně vrátit do české ligy

LONDÝN/PRAHA

Fotbalista Tomáš Řepka oznámil, že tato sezóna bude jeho poslední v anglickém West Hamu a že se po ní chystá vrátit zpět do Česka. Jeho úmysl prý nezviklá ani to, že nedávno s londýnským klubem podepsal smlouvu na další dva roky. "Jsem stoprocentně přesvědčen, že po sezóně zamířím domů," uvedl obránce na internetovém serveru Sky Sports.

Foto: Archiv

Tomáš Řepka.

Článek

"Chtěl jsem se vrátit domů už po minulé sezóně, kdy jsem pomohl West Hamu k návratu do Premier League. Ale v klubu mě přesvědčili, abych zůstal. To už se ale znovu nestane," cituje Řepku Sky Sports.

Jednatřicetiletý bývalý reprezentant v české lize oblékal dres Baníku Ostrava a Sparty Praha. Zatím však prý netuší, který klub by měl být jeho příštím působištěm. "Baník to nebude, máme bydlení v Praze. A Sparta? To už není ten tým, jak jsem ho znal. Jsou tam jiní lidé, to není moje Sparta. A nehodlám jít ani do Slavie," tvrdí Řepka, který ale zároveň odmítá hrát v klubu v dolních patrech tabulky.

Chce odejít s čistým štítem

Rozhodovat se hodlá až po sezóně, do té doby chce podávat co nejlepší výkony ve prospěch dosavadního zaměstnavatele. "Chci pomoci West Hamu setrvat v Premier League a odejít tak z klubu s čistým štítem," řekl fotbalista, jenž v úvodním zápase nové sezóny klubu chyběl kvůli chřipce.

Jeho spoluhráči i tak doma porazili Blackburn 3:1 a Řepka věří, že mužstvo v soutěži uspěje. "Máme velmi mladý tým, většina hráčů nejvyšší soutěž nikdy nehrála. Větší zodpovědnost leží na nás starších hráčích, abychom jim pomohli v těžkých situacích zachovat chladnou hlavu," dodal český obránce.

Reklama

Související témata: