Hlavní obsah

Chelsea vyhrála na hřišti nováčka až gólem v nastavení

PRAHA

Fotbalisté londýnské Chelsea se v prvním kole anglické ligy potrápili s nováčkem Wigan Athletic, ale nakonec vyhráli 1:0 brankou ve třetí minutě nastaveného času. Souboj nejdražšího s nejlevnějším kádrem ligy rozhodl argentinský náhradník Hernán Crespo, který se do Londýna vrátil z hostování v AC Milán.

Foto: DPA/EPA

Hernán Crespo (uprostřed) zařídil Chelsea první výhru v sezóně.

Článek

Chelsea byla velkým favoritem, ale brankář Petr Čech se na hřišti nováčka rozhodně nenudil. Hlavně zkušený Senegalec Henri Camara ho několikrát zaměstnal ošemetnými střelami. Český reprezentant si však připsal první čisté konto v této sezoně. Jiří Jarošík nebyl v premiéře ani mezi náhradníky.

Hvězdní útočníci obhájce titulu se dlouho nemohli prosadit. Wigan, hrající vůbec první zápas mezi elitou, byl hostům vyrovnaným soupeřem. Trenér José Mourinho poslal ve druhém poločase na hřiště tři čerstvé ofenzivní hráče a jeden z nich korunoval rostoucí tlak vítězným gólem. Crespo zužitkoval Drogbův centr a z hranice šestnáctky poslal míč levačkou do sítě.

Další londýnský tým Arsenal si připsal dvougólovou výhru nad Newcastlem United. Soupeře dvakrát pokořil až v poslední desetiminutovce. V 81. minutě po faulu střídajícího N'Zogbii na Ljungberga proměnil pokutový kop Francouz Thierry Henry a šest minut nato potvrdil tři body Nizozemec Robin van Persie ranou z malého vápna po přihrávce agilního Ljungberga.

Obě branky byly vyústěním velkého tlaku, který si Arsenal vytvořil v druhém poločase. Poměr střel jasně vyzněl pro "kanonýry" v poměru 15:2. K náporu domácím pomohlo také vyloučení Jenase, který musel hřiště opustit již po půl hodině hry, když úmyslně nakopl Gilberta Silvu. V minulých dnech se přitom objevily informace, že by Jenas mohl přestoupit z Newcastlu právě do Arsenalu.

Anglie - 1.kolo:
Arsenal - Newcastle 2:0 (81. Henry, 87. Van Persie), Wigan - Chelsea 0:1 (90+3. Crespo).
Tabulku soutěže najdete ZDE

Největším překvapením druhého kola německé fotbalové ligy byla domácí prohra Stuttgartu s nováčkem z Kolína nad Rýnem 2:3. Favoritovi nepomohla ani dvacetiminutová přesilovka.

Střelecký účet otevřel již v deváté minutě hostující záložník Feulner. Brzy mohlo být vyrovnáno, jenže Meissner neproměnil penaltu. A tak ve druhém poločase zaúřadoval Streit a dvěma góly v rozmezí osmi minut zařídil svému týmu tříbrankové vedení.

Domácí se pustili do stíhací jízdy, ale víc než na rozdíl jedné branky se nedostali. K vyrovnání jim nepomohlo ani vyloučení kolínského záložníka Sinkaly. Kolín nad Rýnem tak ještě neztratil ani bod.

Werder Brémy si připsal druhé vítězství a díky skóre se vyhoupl do čela tabulky. Tentokrát zvítězil v Mohuči, za níž odehrál celý zápas Petr Ruman. O góly vítězů se postarali Klasnič a Klose.

Německo - 2. kolo:
Mohuč - Brémy 0:2 (21. Klasnič, 62. Klose), Stuttgart - Kolín n. R. 2:3 (58. Streller, 69. Tiffert - 47. a 55. Streit, 9. Feulner)
Tabulku soutěže najdete ZDE

Reklama

Související témata: