Hlavní obsah

Mourinho: Výhra ve Wiganu nebyla fér

Úspěšně odstartovala svoji cestu za obhajobou titulu v Premier League londýnská Chelsea. Na hřišti nováčka soutěže ve Wiganu ale devadesát minut neúspěšně hledala klíč k brance soupeře, až mistra zachránil gólem v nastaveném čase střídající Argentinec Hernán Crespo. Portugalský kouč Chelsea po zápase připustil, že výhra byla šťastná.

Článek

"Naše vítězství nebylo fér, Wigan si nezasloužil prohrát," ocenil po zápase na stránkách BBC výkon soupeře Mourinho. "Rozdíl mezi vítězem Premier League a druhé nejvyšší soutěže nebyl vůbec poznat," doplnil Portugalec.

Na Mourinhovi byla s přibývajícím časem vidět nervozita, pobízel své hráče k stále většímu úsilí ke vstřelení gólu. Nakonec jej vysvobodil až žolík Crespo, kterého poslal na hřiště v 59. minutě.

Crespův gól byl neuvěřitelný

"Crespův gól byl neuvěřitelný, hodně důležitý při jeho opětovném začlenění zpátky do týmu. On je hrdina, my jsme si tři body za vítězství nezasloužili," řekl Mourinho. Trenér měl i kritická slova na vlastní svěřence. "Bránili jsme dobře, ale ztráceli příliš mnoho míčů ve středu pole a v útoku. Nevadí mi, když někdo udělá obrovskou chybu. To se může stát. Ale neakceptuji, když nehrajeme jako tým a hráči si neplní taktické pokyny," soptil Mourinho.

Jak dopadne nedělní šlágr Chelsea - Arsenal?
Tipujte v anketě na konci článku!

Chelsea pomohlo i střídání v poločase. Místo Robbena a Gudjohnsena přišli Joe Cole a Shaun Wright-Phillips. Oba nově příchozí rozhýbali místy statickou hru mistrovského celku. "V první půli jsme byli příliš pomalí, hráči mi nepřišli motivovaní. To jsem týmu o přestávce také vyčetl a po změně stran to už bylo lepší. Kdo se nebude snažit, nemá v týmu co dělat," upozornil Mourinho.

Po nováčkovi čeká Chelsea Arsenal

Chelsea vstup do soutěže zvládla, přestože s velkým štěstím. Už v neděli ji ale čeká výrazně kvalitnější soupeř. Doma na Stamford Bridge přivítá v londýnském derby Arsenal. Těžký zápas s Wiganem Mourinho přivítal jako probuzení. "Normálně vás špatný výkon stojí body. My měli štěstí, že jsme žádné neztratili a navíc si uvědomili, že musíme přidat," řekl portugalský trenér.

Reklama

Související témata: