Hlavní obsah

Baroš: Vypadá to tak, že budu muset z Liverpoolu odejít

Rychlý konec zřejmě vezmou několik týdnů táhnoucí se spekulace o přestupu útočníka Milana Baroše, jehož odchod z Liverpoolu získává stále jasnější kontury. Podle Baroše by o jeho budoucnosti mohlo být jasněji už po středečním přátelském utkání české reprezentace ve Švédsku. Fotbalista nepopírá, že zájem z Aston Villy je stále velmi vážný.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Milan Baroš při srazu české reprezentace před přípravným utkáním se Švédskem.

Článek

Třiadvacetiletý kanonýr se začíná smiřovat s myšlenkou, že jeho působení v Liverpoolu se nenávratně chýlí ke konci. "Vypadá to tak, že pro mě neexistuje jiná možnost než se rozloučit a z klubu odejít," řekl v pondělí Baroš při setkání s českými žurnalisty v Praze. Baroš není spokojen s herní vytížeností. "Trenér podle všeho chce sázet na jiné hráče. A já nechci vysedávat na tribuně," uvedl reprezentační útočník.

Teď Baroše zajímá jen blížící se duel národního týmu ve Švédsku, až pak se prý mohou pohnout věci kolem přestupu. "Až se vrátím z nároďáku, začne se to řešit. Rozhodnout se může už v tomto týdnu, možná se to pohne až v tom příštím," naznačil Baroš. O žhavém zájmu Aston Villy dobře ví. A podle všeho by se odchodu do populárního birminghamského klubu nebránil. Přestože britská média nedávno informovala o tom, že Baroš nabídku Aston Villy smetl ze stolu.

"Nevím o tom, že bych Aston Villu odmítl, nebo že bych řekl, že tam nechci jít. Je to kvalitní klub, nebyl by to pro mě určitě krok zpět," prohlásil Baroš. Zároveň dementoval informace, podle kterých se v Aston Ville nemohl dohodnout na financích. "Je to nesmysl. Na penězích jsme se dohodli hned, oni mi nabídku naopak ještě zvýšili. Měl bych tam lepší podmínky než v Liverpoolu. Ale tím rozhodně neříkám, že je něco hotové," dodal Baroš s tím, že zvažuje i další nabídky.

Sázka na jiné

Rodák z Vigantic cítí, že liverpoolský trenér Rafael Benítez hodlá v sezóně sázet na jiné hráče - především Fernanda Morientese, Djibrila Cissého a Petera Crouche. Proto se už transferu do jiného klubu nebrání. "Trenér má určité představy a já roli v jeho plánech asi nehraju. Ale není v tom nic osobního, takhle to ve fotbale prostě chodí a já nejsem zahořklý," uvedl Baroš, který v sobotu naskočil v Middlesbrough v premiérovém zápasu sezóny anglické ligy na posledních 23 minut.

Předchozí utkání sledoval pouze z lavičky náhradníků nebo z tribuny. Trenér Benítez nepostavil Baroše do žádného z pěti duelů předkol Ligy mistrů. Pokud by se v nich nejlepší kanonýr loňského Eura objevil, nemohl by v případě přestupu letos už hrát evropské poháry v jiném klubu. A tím by klesla jeho cena na přestupovém trhu. "V posledních dnech jsem si připadal, jako kdybych se připravoval na atletický šampionát v Helsinkách," glosoval Baroš s úsměvem tvrdé tréninky, které v minulých týdnech podstoupil.

Před startem ligy si za Liverpool naposledy zahrál 24. července v přípravě proti Olympiakosu Pireus, kdy se trefil hned dvakrát. "V přípravě jsem se snažil dělat maximum, za tři poločasy jsem dal pět gólů, ale stejně to nevedlo k tomu, abych víc hrál. A já chci hrát co možná nejvíc," řekl Baroš.

Rád by se co nejrychleji dostal do herního rytmu. A sám touží už mít klid; neustálé spekulace o jeho přestupu jej již unavují. Nejprve zkrachovala jeho téměř jistá dohoda se španělskou Valencií, pak Baroše nezískaly ani Lyon a Schalke. "Už bych chtěl mít jasno. A rád bych se soustředil na podzimní kvalifikaci s nároďákem," prohlásil fotbalista.

Reklama