Hlavní obsah

Birmingham touží po Jarošíkovi a Geremim z Chelsea

BIRMINGHAM (Británie)

Fotbalista Jiří Jarošík by podle britských médií mohl odejít z Chelsea do Birminghamu City, který chce českého záložníka získat na roční hostování. Do téhož týmu anglické ligy zřejmě přestoupí Jarošíkův současný spoluhráč Kamerunec Geremi, za nějž dva Birmingham nabídl dva miliony liber. Podle tisku se už kluby na obou transferech dohodly.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Jarošík

Článek

Důvodem Jarošíkova pravděpodobného stěhování je pondělní příchod Michaela Essiena z Lyonu. Nejdražší posila v historii Chelsea ještě zvýší konkurenci v nabité záložní řadě, a tak by se Jarošík jen těžko prosazoval do základní sestavy.

V Birminghamu by měl český středopolař tuto úlohu snazší také proto, že by měl nahradit zraněného Tunisana Naftího. Ten kvůli přetrženému křížovému vazu v koleně přijde o celou sezonu.

Sedmadvacetiletý Jarošík přišel do Chelsea v lednu z CSKA Moskva. Za půl roku odehrál 14 ligových utkání, ovšem jen tři v základní sestavě. K dalším šesti duelům nastoupil v pohárových utkáních, v nichž však trenér Mourinho dával přednost především širšímu kádru.

Situace na začátku nového ročníku je pro bývalého sparťana ještě obtížnější. V nedělním zápasu prvního ligového kola proti Wiganu neseděl Jarošík ani na lavičce náhradníků. O den později odehrál celé utkání za rezervu, podle komentářů byl nejaktivnějším hráčem Chelsea, ani on však nedokázal zabránit porážce 0:2 s Tottenhamem.

Reklama

Související témata: