Hlavní obsah

Koller rozhodne o nabídce Dortmundu během měsíce

GÖTEBORG

S dvěma nabídkami na prodloužení kontraktu s Borussií Dortmund cestoval útočník české fotbalové reprezentace Jan Koller k přátelskému utkání do Švédska. "Manažer Borussie Michael Zork za mnou v pondělí dorazil do Prahy a jednali jsme o možnosti mého setrvání v Dortmundu. Dostal jsem dvě nabídky," řekl s devětatřiceti zásahy nejlepší střelec v historii českého národního týmu.

Foto: DPA/EPA

Jan Koller dostal od vedení Borussie Dortmund dvě varianty prodloužení kontraktu.

Článek

"Jedna je na rok, druhá na dva roky," upřesnil Koller, jehož stávající kontrakt v Dortmundu vyprší po skončení této sezóny.

V průběhu léta borec, který po přestupu z Anderlechtu Brusel v roce 2001 vstřelil ve 131 zápasech v německé lize šestapadesát branek, naznačoval, že počká až do mistrovství světa, kde by rád hrál s českou reprezentací. V úterý ale nevyloučil, že se rozhodne dříve.

"Musím všechno důkladně probrat s rodinou. Zvážit všechny aspekty jak z hlediska soukromého života, tak sportovního," pokrčil rameny dvaatřicetiletý Koller.

Potěšilo ho, že za ním klubový manažer na znamení vážnosti zájmu dorazil do Prahy. "Ale nic jsem mu neslíbil. Domluvili jsme se, že se do měsíce rozhodnu, jestli nabídku akceptuji, aby měli případně dostatek času na hledání náhrady," vysvětlil Koller.

Reklama