Hlavní obsah

Independent: Liverpool přijal lyonskou nabídku za Baroše

LONDÝN

Anglický fotbalový klub Liverpool prý už podle pátečního Independentu přijal nabídku francouzského mistra Lyonu na přestup Milana Baroše za 8,5 milionu liber (téměř 370 milionů korun). Nyní se podle listu čeká na Barošovo rozhodnutí nebo na nové nabídky, média však zároveň připomínají, že se českému útočníkovi do Francie moc nechce.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Milan Baroš při srazu české reprezentace před přípravným utkáním se Švédskem.

Článek

Baroš tak má podle dnešního Daily Telegraphu v rukou také další vývoj jednání o možném návratu anglického reprezentanta Michaela Owena z Realu Madrid zpět do Liverpoolu.

Potíž je, že Barošovi se podle tisku nechce ani do Francie ani pod lyonského trenéra Gérarda Houlliera, který ho sice vytáhl z Baníku Ostrava do Anglie, ale pak mu nedal moc příležitostí. Liverpool by rád získal zpět Owena, ale vedení klubu sdělilo trenérovi Rafaelu Benítezovi, že bez prodeje Baroše alespoň za sedm milionů liber může na Owena zapomenout.

Favoritem byla Aston Villa

Až do čtvrtka se spekulovalo především o tom, že Baroš půjde do Aston Villy, protože už se s birminghamským klubem domluvil na podmínkách a navíc chce zůstat v Anglii. Kluby se však nedohodly na částce za přestup, neboť Aston Villa nechtěla požadovaných sedm milionů liber zaplatit.

Poté se do situace vložil Houllier, bývalý trenér Liverpoolu, který nyní vede Lyon. Nejlepší francouzský klub má po prodeji Michaela Essiena do Chelsea za 26 milionů liber spoustu peněz na nákupy nových hráčů.

Anglický tisk se domnívá, že Francouzi schválně nabídli za Baroše o půldruhého milionu víc, než Liverpool požaduje, aby rovnou odradili konkurenci. Podle televize Sky ovšem Aston Villa připravuje vyšší nabídku. Český reprezentant přestoupil do Anglie v roce 2001 za 3,6 milionu liber.

Liverpool má značný zájem o Owena

Pokud už se kluby skutečně dohodly, je další vývoj závislý na tom, zda bude souhlasit Baroš. Podle Telegraphu nyní musí čekat, zda nabídka Aston Villy nepřebije tu lyonskou.

Jelikož Liverpool nyní dává najevo značný zájem o Owena a přestupové období skončí 31. srpna, ale jednání s Realem zatím příliš nepokročila, je vedení Liverpoolu pod tlakem, aby Barošův prodej dokončilo co nejdříve. Funkcionáři jsou pevně rozhodnuti prodat Baroše za co nejvíc peněz, protože se předpokládá, že Owen bude k mání za deset až dvanáct milionů liber. Liverpool ho Realu prodal za osm, ale tři miliony z toho Španělé prý zatím nezaplatili.

Podle Timesů se celá sága může táhnout ještě alespoň týden. Patří do ní totiž ještě liverpoolský útočník Djibril Cissé, který je rovněž na prodej a o něhož se prý rovněž zajímal Houllier. Naopak Liverpool by v rámci obchodu s Barošem rád koupil z Aston Villy záložníka Nolberta Solana, kterého ale nechce birminghamský klub pustit.

Reklama

Související témata: