Hlavní obsah

Wenger po prohře s Chelsea litoval hloupého gólu

PRAHA

První vrchol má za sebou letošní ročník anglické Premier League. Hned ve druhém kole přivítala mistrovská Chelsea v londýnském derby Arsenal a díky šťastné trefě střídajícího Didiera Drogby ze 73. minuty zvítězila 1:0. Kouč Arsenalu po zápase svým svěřencům klíčový okamžik vyčítal. "V podstatě jsme dostali hrozně hloupý gól," posteskl si Wenger.

Foto: koláž Sport.cz

Trenér Arsenalu Arsene Wenger (vlevo) a kouč Chelsea José Mourinho.

Článek

Utkání dvou špičkových týmů bylo dlouho vyrovnaný a s minimem vyložených šancí. "Zápas byl o tom, kdo udělá první chybu. Bohužel jsme to byli my, a proto jsme prohráli," říkal na stránkách BBC po duelu francouzský trenér Arsenalu, kterému se tak pětisté utkání na lavičce Kanonýrů nevyvedlo.

"Nemyslím si, že byl rozdíl v kvalitě obou celků. Náš tým si ale musí více věřit, podobné prohry se nám nesmějí stávat," přeje si Wenger. "Mohli jsme dát několik gólů, ale pokaždé nám kousek chyběl. Musíme být efektivnější," dodal trenér poraženého celku.

"Zápas mi přinesl spoustu pozitivních poznatků, ale musíme uznat, že jsme inkasovali hodně hloupý gól a žádný nedokázali vstřelit. Inkasovaná trefa byla chyba v obraně - nesmíme soupeře pustit do pozice, ve které by mohl mít podobné štěstí," připomněl gól Drogby, který vsítil gól šťastným odrazem od kolene.

Mourinho vítězství nepřeceňoval

Spokojenější byl pochopitelně po utkání trenér domácí Chelsea José Mourinho. "Máme po dvou zápasech šest bodů a porazili jsme přímého konkurenta na titul, což je důležité," liboval si portugalský kouč.

Po šťastné výhře v úvodním kole ve Wiganu, kdy vítěznou trefu zařídil Crespo v nastaveném čase, přišlo mnohem důležitější vítězství proti Arsenalu. Ten se Chelsea v lize dlouho nedařilo porazit. "Porazili jsme Arsenal dvakrát během 15 dnů, což je pro nás psychologicky hodně důležité. Nemohli jsme na ně po léta vyzrát. Je to ale jenom jeden zápas a další tři body. Takže nic tak mimořádného," řekl Mourinho.

Chelsea čeká ve středu utkání proti West Bromwich Albion, Arsenal přivítá Fulham.

Reklama

Související témata: