Hlavní obsah

Doktor v Besiktasi selhal, Sivok jeho chybu napravoval s českými lékaři

Naposledy nastoupil Tomáš Sivok za Besiktas 9. listopadu proti Basaksehiru. Odehrál vítězný kvalifikační duel s Islandem, což byl jeho poslední zápas v roce 2014. Nečekaně poslední...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce české fotbalové reprezentace Tomáš Sivok.

Článek

„Když jsem se vrátil z kvalifikačního duelu s Islandem, objevil se u mne na stehenním svalu pravé nohy problém. Zpočátku to nevypadalo jako něco, co by mělo trvat týdny nebo měsíce. Náš klubový lékař mi řekl, že jde o nějakou drobnost pod kůží a začal mě léčit injekcemi. Jenže můj stav se nelepšil,“ vrátil se stoper české reprezentace do posledních týdnů minulého roku.

Chvilku se mu ulevilo, ale trvalo to jen krátkodobě. „Nemohl jsem dělat nic naplno. Bolelo to od úponu až k hýždi. Sotva jsem začal naplno trénovat, musel jsem hned přestat. Klubový doktor nechtěl o jiné formě léčení ani slyšet. Nevěděl si rady. Píchal do mne injekce a spíš mi to škodilo. Nechtěl mě pustit ani na vyšetření do Německa nebo do Prahy. Spojil jsem se s profesorem Pavlem Kolářem a fyzioterapeutem reprezentace Martinem Janouškem. S největší pravděpodobností jde podle příznaků o nerv, protože sval funguje, snese sedmdesátiprocentní zátěž,“ popsal svoji situaci Tomáš Sivok.

Doma jen týden

V neděli v Turecku dohráli první polovinu ligy. Besiktas doma prohrál derby s Galatasaray 0:2, ale udržel si druhou příčku za vedoucím Fenerbahce se ztrátou jednoho bodu. Galatasaray se na Besiktas naopak bodově dotáhl. „Jaro bude pěkně nabité. Liga a do toho ještě pohár, který se hraje novým formátem. Při tom jsme dostali jen týden volna, i když se soutěže rozběhnou znovu až za tři neděle. Využívám ho, abych přiletěl do Prahy a nechal se pořádně vyšetřit. Když to půjde hladce, prý bych mohl být za tři dny v pořádku. Bohužel mě náš doktor pustil až po nedělním zápase s Galatasarayem, i když jsem v něm nemohl hrát a jen se díval,“ konstatoval Sivok.

Všechno zlé bývá k něčemu dobré. Tomáš Sivok měl alespoň víc času na rodinu. „Besiktas hrál na Štědrý den pohárový zápas. Jak mi jinak fotbal chybí, tak ten den mi to nevadilo. Vánoce jsme si udělali české, se stromečkem, cukrovím, které napekla manželka, jen kromě kapra byla jiná ryba. Obalili jsme a upekli filet lososa, ve kterém nejsou kosti, takže ho mohly jíst i děti. Bylo to moc fajn, protože jak rostou, víc vnímají dárky a mají z nich radost,“ říkal spokojeně s tím, že na Istanbul se snesl i nečekaný sněhový poprašek a idyla Vánoc tak byla lepší než v Čechách.

Reklama