Hlavní obsah

Jarošík odchází z Chelsea na hostování do Birminghamu

Jen půl roku působil v kádru mistra anglické Premier League český fotbalista Jiří Jarošík. Bývalý hráč Sparty se stal v klubu po příchodu ghanského záložníka Michaela Essiena nadbytečným a Chelsea jej v pondělí pustila na roční hostování do Birminghamu. Ten má po skončení hostování možnost Jarošíka získat nastálo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Jarošík se stěhuje - Chelsea jej poslala na hostování Do Birminghamu.

Článek

"Jarošík je silný záložník a velice dobrý hlavičkář," řekl na adresu českého reprezentanta, který v dresu Chelsea nastoupil celkem čtrnáctkrát, šéf Birminghamu Steve Bruce. "To je vlastnost, která se vždycky hodí," dodal.

Sedmadvacetiletý středopolař přišel do Chelsea v lednu z ruského CSKA Moskva, který také vlastní majitel Chelsea Roman Abramovič. Ruský klub za odchod své opory údajně inkasoval tři milióny liber.

Podle manažera agentury Sport-Invest, která Jarošíka zastupuje, Viktora Koláře se kluby i hráč domluvili na ročním hostování. To se může během příštího léta změnit v přestup, pokud s tím bude fotbalista souhlasit. "Kluby mají už předjednánu přestupovou sumu, ale bez Jirkova souhlasu k přestupu dojít nemůže," vysvětlil manažer.

Zvolili anglickou variantu

Podle Pavla Zíky ze stejné agentury Jarošík může nastoupit již v úterním utkání třetího kola anglické ligy proti Middlesbrough. "Byli čtyři zájemci, kteří Jirku chtěli získat. Zájem měl Besiktas Istanbul, Celta Vigo a také znovu CSKA. Z důvodů aklimatizace a jazykové vybavenosti jsme ale zvolili anglickou variantu," vysvětlil Zíka.

Jarošík přestoupil do Chelsea v zimě z CSKA Moskva, v modrém dresu stačil odehrát 14 zápasů v Premier League.

V Birminghamu bude Jiří Jarošík nosit dres číslo 14, který donedávna patřil bývalému anglickému reprezentantovi Darrenu Andertonovi. Ten odešel do Wolverhamptonu.

Reklama

Související témata: