Hlavní obsah

Aston Villa se dohodla s Liverpoolem na přestupu Baroše

BIRMINGHAM

Fotbalový útočník Milan Baroš se zřejmě už brzy stane hráčem Aston Villy. Liverpool se rozhodl přijmout nabídku birminghamského klubu a prodat českého reprezentanta za šest miliónů liber, podle některých zdrojů dokonce za částku ještě o půl miliónu vyšší. Informaci, kterou zveřejnil jako první britský list Evening Mail, později potvrdil i mluvčí Aston Villy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Milan Baroš na srazu české reprezentace.

Článek

"S Liverpoolem jsme se dohodli, dalším krokem bude lékařská prohlídka," uvedl Steve Stride. Nedávné zprávy o tom, že Baroš už kontrolu svého zdravotního stavu v Birminghamu prodělal, tak nebyly pravdivé. "Snad budeme moci už brzy uzavřít smlouvu," dodal mluvčí.

Lékařské vyšetření podstoupí třiadvacetiletý fotbalista v úterý, pak by měl podepsat čtyřletou smlouvu. "Nic není uzavřené, zatím to nechci komentovat. Uvidíme zítra," uvedl dnes večer Baroš pro ČTK.

Debut možná už v sobotu

Podle Evening Mail se Baroš už dříve dohodl v Aston Ville na podmínkách svého angažmá. Týdně by si měl vydělat 30 tisíc liber, o pět tisíc více než dosud na Anfield Road. Debut v novém týmu si může odbýt v sobotním utkání proti Blackburnu.

Už brzy tak nejspíš skončí dlouhá sága kolem přestupu nejlepšího kanonýra loňského mistrovství Evropy, o kterého měl velký zájem také Lyon. Francouzský šampion za Baroše nabídl dokonce 8,5 miliónu liber, ale českému fotbalistovi se do Francie příliš nechtělo. Svému bývalému trenérovi z Liverpoolu Gérardu Houllierovi, jenž nyní vede mužstvo Olympique, Baroš řekl, že je pro něj prioritou hrát v Anglii nebo ve Španělsku.

Opět pohromadě s Bergerem

Ve stejném smyslu se dnes vyjádřil španělský kouč Liverpoolu Rafael Benítez, jenž ve svých plánech s českým útočníkem nepočítá. "Baroš je pořád u nás, ale za dva tři dny už možná nebude. Chce zůstat v Anglii, takže bych řekl, že se dohodneme s Aston Villou," prohlásil trenér na internetové stránce klubu.

Liverpool požadoval za českého fotbalistu odstupné sedm miliónů liber, ale takovou částku nikdo kromě Lyonu nenabídl. Zhruba týden před koncem přestupního termínu tak zřejmě přijme návrh Aston Villy, kde se Baroš setká s bývalým parťákem z Anfield Road Patrikem Bergrem.

Baroš byl v minulé sezoně s 13 brankami nejlepším střelcem Liverpoolu. Trenér vítězů Ligy mistrů Benítez se přesto rozhodl sázet na krajana Fernanda Morientese, Djibrila Cissého a novou posilu Petera Crouche.

Reklama