Hlavní obsah

Jsme na dobré cestě, míní po výhře nad Arsenalem Čech

LONDÝN/PRAHA

V prvním kole Premier League gólman londýnské Chelsea Petr Čech sledoval, jak se jeho tým protrápil šťastnou brankou v úplném závěru k těsnému vítězství na půdě nováčka z Wiganu. Ale po nedělní výhře v prestižní bitvě s fotbalisty Arsenalu již česká brankářská jednička zářila nadšením. Výkon úřadujícího mistra anglické ligy v londýnském derby Čecha naplnil optimismem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Čech má důvod k radosti.

Článek

"Zápas ukázal, že jsme na dobré cestě, že jsme opět hodně silní. Šlapalo to stejně dobře jako minulý rok v těch velkých zápasech," uvedl Čech, který dnes hovořil s českými žurnalisty v Praze přes audiomost z Londýna.

Chelsea porazila Arsenal v krátké době už podruhé: před třemi týdny Čech a spol. zvítězili v zápase o anglický Superpohár. V ligovém duelu hráči "Blues" svého velkého rivala pokořili takřka po dlouhých deseti letech.

"Tohle jsou důležité zápasy. Musíme to brát tak, že se v nich už v podstatě hraje o titul," prohlásil Čech. "A v neděli jsme to sehráli hlavně výborně takticky, kontrolovali jsme hru. I když nám k výhře pomohl i kus štěstí," připomněl trefu kanonýra Drogby, jenž míč do sítě dopravil kolenem. "Ale i tak jsme si vyhrát zasloužili," mínil třiadvacetiletý gólman, který i ve druhém ligovém kole udržel čisté konto.

Exhibicionista jej z míry nevyvedl

Sám mnoho práce v nedělním hitu anglické ligy neměl. Jeho spoluhráči v poli soupeře do vážnější šance za celý zápas nepustili. "Před třemi týdny proti nám měl Arsenal šancí dost, tak jsme teď zapracovali na tom, co se nám posledně tolik nepovedlo. Přesně jsme věděli, jak bude Arsenal hrát. A skoro do ničeho jsme je také nepustili," pochvaloval si odchovanec plzeňského fotbalu.

Nejtěžší prý bylo, aby v zápase ani na okamžik nepolevil v koncentraci. Nakonec jej nerozhodilo ani to, když na Stamford Bridge vtrhl exhibicionista. "Nejprve jsem nevěděl, co se děje, když lidi na stadionu začali strašně řvát. Všiml jsem si ho až po chvíli, když si na půlce chystal nějaké vystoupení," komentoval kuriózní situaci s úsměvem nejlepší brankář loňského ročníku Premier League.

Reklama

Související témata: