Hlavní obsah

Heinz možná zamíří do Galatasaraye Istanbul

PRAHA

Český fotbalista Marek Heinz možná opustí Borussii Mönchengladbach a zamíří do Galatasaraye Istanbul. Slavný klub se o sedmadvacetiletého ofenzivního hráče zajímal už na konci července, nyní se turecký vicemistr o Heinze uchází znovu poté, co na poslední chvíli zkrachovala jednání o příchodu argentinského středopolaře Kilyho Gonzáleze.

Foto: archiv

Marek Heinz

Článek

"Mohu potvrdit, že Galatasaray o Marka opravdu projevil zájem. Jsme v pravidelném kontaktu, ale vše je zatím ve stadiu jednání," řekl dnes Heinzův manažer Pavel Zíka.

O Heinzově odchodu z Mönchengladbachu se spekuluje už několik měsíců. Hráč se na jaře nepohodl s tehdejším koučem Dickem Advocaatem a byl na čas vyřazen z prvního mužstva.

O technického fotbalistu, který v předloňské sezoně pomohl 19 brankami ostravskému Baníku k mistrovskému titulu a pak zazářil na ME v Portugalsku, se pak ucházela pražská Sparta. V létě o něj usilovaly i kluby z Anglie, Skotska či Francie.

V Mönchengladbachu však nakonec zůstal a v úvodních ligových duelech proti Bayernu Mnichov i Wolfsburgu dostal od trenéra Horsta Köppela šanci v základní sestavě. Podle sportovního ředitele Borussie Petera Pandera je Heinzův odchod nepravděpodobný. "Žádné nabídky jsme nedostali a Marek figuruje v našich plánech na tuto sezonu," prohlásil podle agentury SID.

Heinz však zůstal v Mönchengladbachu a v duelech proti Bayernu Mnichov i Wolfsburgu od trenéra Horsta Köppela dostal v obou případech důvěru v základní sestavě. Minulou středu se v přátelském duelu ve Švédsku po půlroční odmlce vrátil i do národního týmu.

Reklama