Hlavní obsah

Fotbalová záhada. Útočník zešílel? Spletl se? Nebo to bylo úplně jinak?

Z televizních záběrů se zdá být vše jasné. Útočník překonal brankáře, balón směřuje do sítě, ale všechno najednou vezme úplně jiný směr... Pozoruhodný moment nastal v utkání řeckého fotbalového poháru FC Veria - Apollon Smyrnis.

Záhadné počínání útočníka.

 
Článek

Hosté vedli 1:0, domácí byli blízko k vyrovnání, Charalambos Pavlidis vystřelil, jeho ránu zblokoval gólman, ale míč letěl do sítě sledován dvojicí hráčů. Obráncem Georgiosem Georgiouem a Pavlidisem, který se vehementně dral vpřed. Ale na první pohled ne proto, aby mu pomohl do sítě, ale aby ho z brány vyrazil.

Mnohá zahraniční média se této scéně podivila. Sudí to za pomoci asistenta také takhle vyhodnotil, útočící hráč dostal žlutou kartu. Chvíli protestoval a divil se, ale viděl, že je to marné. Pokrčil rameny a hrál dál. Publikum jen dumalo, jestli se Pavlidis zbláznil nebo jestli šlo o politováníhodný omyl či snad ještě o něco úplně jiného.

Po zápase, v němž se domácím přece jen povedlo srovnat na konečných 1:1 (pohárová soutěž se hraje ve skupinách) čelil Pavlidis nejrůznějším slovním poznámkám. Sám se do vysvětlování příliš nepouštěl, ale na stránkách klubu se objevila víceméně šokující fotografie. I se stručným vyjádřením hráče.

„Moji ruku na míči nenajdete. A jedna fotografie, to je více než 1000 slov," stálo pod snímkem. Pavlidis ještě zdůraznil, že měl v zápase červené rukavice a ruka, která sahá po míči je zjevně holá.

Možná vskutku bylo všechno úplně jinak. Ale na druhou stranu: fotografie sice Pavlidisovo hraní rukou neukazuje, ale zároveň ani nevylučuje, že se míče také dotkl, možná i dříve než obránce, možná jen chtěl bránit soupeři v pohybu.

Z fotografie není zcela zřejmé, kde je levá ruka útočícího hráče. Ale to už asi nikdo nezjistí. I zastánci techniky v rozhodování sporných situací na hřišti z toho musejí mít zamotanou hlavu. Proč domácí neprotestovali více, když šlo o klíčový moment? Bek - pokud hrál rukou - měl být vyloučen a na pořad měla přijít penalta.

I rozpitvání videa nabízí další vysvětlení, ale rozhodně nepotvrzuje, kdo hrál rukou jako první. Jak a proč to vlastně bylo?

Kdo podle vás hrál rukou?
Jen obránce, věřím fotografii
76,7 %
Oba ale dřív útočící hráč, ukazuje to video
4 %
Oba, ale obránce dříve
5,3 %
Útočící hráč, obráncova ruka je blízko, ale míč netrefila
14 %
Celkem hlasovalo 3552 čtenářů.

Reklama

Související témata: