Hlavní obsah

Newcastle chce vyplatit z Realu Owena, ten preferuje Liverpool

NEWCASTLE

Návrat fotbalového kanonýra Michaela Owena do anglické ligy se čím dál více blíží realitě. První rázný krok k získání anglického reprezentanta udělal Newcastle United. Vedení klubu na své internetové stránce oznámilo, že se dohodlo s Realem Madrid na vysokém odstupném za hráče. Samotný Owen se však nechal slyšet, že by se chtěl raději vrátit do Liverpoolu.

Článek

Výši přestupové částky Newcastle nezveřejnil, ale šlo by prý o klubový rekord. Ten drží jiný elitní anglický střelec Alan Shearer, kterého vedení United koupilo v roce 1996 z Blackburnu za 15 miliónů liber. Na stejnou částku si údajně Real cení Owena, který do Španělska přišel loni za 8 miliónů a záložníka Nuňeze.

Owen má za sebou první sezónu v dresu Realu, v níž se neprosadil podle svých představ. Proto začal uvažovat o změně a podle spekulací britského tisku by se mohl vrátit do Liverpoolu. Zájem o něj prý projevil ale i Manchester United, Everton, nebo francouzský Lyon. Tam momentálně působí jako trenér Gérrard Houllier, který vedl Owena už v Liverpoolu.

Owen by se však nejraději vrátil zpět do Liverpoolu, který o něj rovněž projevil zájem. V úterý večer se kvůli tomu sešel s prezidentem Realu Florentinem Perezem. "Pochopil mě a řekl, že mi zkusí pomoci. Pokud k dohodě s Liverpoolem nedojde včas, souhlasil jsem s odchodem do Newcastlu, ale jenom na roční hostování. Před mistrovstvím světa potřebuji hrát," uvedl.

Reklama

Související témata: