Hlavní obsah

Paris St. Germain ztratil dvoubrankové vedení a v Bastii padl

Paříž
Aktualizováno

Fotbalisté Bastie otočili utkání 20. kola francouzské ligy a Paris St. Germain porazili 4:2. Úřadující mistr z posledních tří zápasů získal pouze dva body. Na třetí místo před něj poskočilo St. Etienne, které zvítězilo na hřišti Remeše 2:1.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Zklamaní fotbalisté Paris Saint-Germain Davidu Luiz (vpravo) a Zlatan Ibrahimovic.

Článek

Hosté nastoupili bez útočníků Cavaniho a Lavezziho, kteří byli potrestáni za pozdní návrat k týmu po vánoční přestávce. Přesto v dvacáté minutě vedli už 2:0 zásluhou Lucase a Adriena Rabiota. Korsický celek ale ještě do konce poločasu srovnal.

Hosté z PSG nastoupili bez útočníků Cavaniho a Lavezziho, kteří byli potrestáni za pozdní návrat k týmu po vánoční přestávce. Přesto v dvacáté minutě vedli už 2:0 zásluhou Lucase a Adriena Rabiota. Korsický celek ale ještě do konce poločasu srovnal.

Kontaktní branku vstřelil z penalty Ryad Boudebouz, tentýž hráč pak nacentroval od rohového praporku na Francoise Modesta, jenž hlavou překonal gólmana Doucheze.

Druhé dějství patřilo obránci Julianovi Palmierimu. V 56. minutě dokonal obrat povedenou střelou zpoza vápna a v závěru pojistil vedení druhou trefou po Keitově centru za obranu. Bastia porazila celek z hlavního města poprvé od února 2003.

St. Etienne se naopak nachází v herní pohodě, v lize naposledy prohrálo 5. října 0:1 s Toulouse. Dnešní utkání v Remeši vyhrálo 2:1 zásluhou gólů Yohana Molla a Romaina Hamoumy.

Francouzská fotbalová liga - 20. kolo:
Bastia - Paris St. Germain 4:2 (56. a 89. Palmieri, 32. Boudebouz z pen., 45. Modesto - 10. Lucas, 20. Rabiot)
Evian - Rennes 1:1 (62. Thomasson - 66. N'Tep)
Guingamp - Lens 2:0 (17. Mandanne, 76. Beauvue z pen.)
Lille - Caen 1:0 (20. Frey)
Nice - Lorient 3:1 (29. Bauthéac z pen., 60. Bosetti, 67. Eduardo - 6. Jeannot)
Remeš - St. Etienne 1:2 (90. vlastní Cohade - 44. Mollo, 48. Hamouma)

Reklama

Související témata: