Hlavní obsah

Trenér Realu dirigoval Raúla při zápase vysílačkou

MADRID

Kapitán Realu Madrid Raúl v úterním zápase o Trofej Santiaga Bernabeua po hřišti běhal se sluchátkem a trenér Vanderlei Luxemburgo mu během utkání s výběrem zámořské ligy MLS uděloval pokyny vysílačkou.

Foto: internet

Hvězda Realu Madrid Raúl.

Článek

Brazilský kouč chodil kolem postranní čáry s aparátem a mluvil k fotbalistovi, který měl sluchátko na pravém uchu přilepené dvěma tenkými proužky náplasti. Španělský útočník přispěl k výhře 5:0 jedním gólem. "Bylo to pohodlné a občas užitečné. Dostal jsem několik velmi přesných instrukcí," uvedl pro sportovní list As.

Také Luxemburgo si experiment pochvaloval. "Byla to dobrá zkušenost," řekl španělskému deníku Marca. Podle listu tuto formu komunikace už vyzkoušel v brazilském Santosu i národním týmu.

Použití vysílačky Realu povolil rozhodčí Eduardo Iturralde Gonzalez. Brazilský kouč by ji rád využil i v ligových zápasech, ale v současné době jsou elektronické přístroje ve španělské soutěži zakázány. "Bude to záležet na tom, jestli dostaneme povolení. Pokud ano, budeme ji používat," prohlásil.

Do nového ročníku španělské ligy Real vstoupí v neděli na půdě nováčka Cádizu.

Reklama