Hlavní obsah

Chelsea v lize znovu vyhrála i bez brankáře Čecha

LONDÝN

I ve třetím kole anglické ligy fotbalisté Chelsea vyhráli bez obdržené branky, gólman Petr Čech u toho však tentokrát nebyl. Trenér José Mourinho nechal českého reprezentanta odpočívat před sobotním derby proti Tottenhamu a v utkání s West Bromwichem poslal mezi tyče Itala Carla Cudiciniho. Obhájci titulu zvítězili jednoznačně 4:0 a dál vedou tabulku, dvěma góly k výhře přispěl Frank Lampard.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Čech dopředu věděl, že proti soupeři, který se v minulé sezoně anglické ligy zachránil až v posledním kole, chytat nebude. "Budu odpočívat, abych byl v co nejlepší pohodě na sobotní derby. Tottenham je ve formě, dobře v lize odstartoval a myslím, že se bude letos v tabulce držet hodně vysoko," uvedl na své internetové stránce gólman, který v úvodních dvou kolech udržel čisté konto.

Tottenham poprvé v sezoně ztratil, když remizoval v Blakcburnu bez branek, ale v tabulce je zatím druhý. Čech v sobotu s velkou pravděpodobností nesvede souboj s Radkem Černým, protože v brance Hotspur opět dostal přednost Paul Robinson.

Arsenal, který v neděli s Chelsea prohrál 0:1, dnes uspěl v dalším derby s Fulhamem. Zápas nezačal pro úřadující vicemistry právě nejlépe, když Lauren v osmé minutě neproměnil penaltu a hosty poslal do vedení Jensen. Pak ale snížil obránce Cygan a ve druhém poločase otočil skóre dvěma zásahy francouzský kanonýr Henry. V poslední minutě se znovu trefil také jeho krajan Cygan.

Výsledky 3. kola:
Arsenal - Fulham 4:1 (32. a 90. Cygan, 53. a 82. Henry - 22. Jensen), Chelsea - West Bromwich 4:0 (23. a 80. Lampard, 43. Cole, 68. Drogba), Blackburn - Tottenham 0:0, Bolton - Newcastle 2:0 (37. Diouf, 50. Janakopulos).

Reklama