Hlavní obsah

V Liverpoolu přiznali: Chceme Owena!

LIVERPOOL

Z celku posledního vítěze fotbalové Ligy mistrů Liverpoolu zaznělo jasné slovo. "Chceme Michaela Owena," přiznal generální ředitel Rick Parry. O návratu anglického reprezentanta po nepříliš úspěšném dvanáctiměsíčním působení v Realu Madrid se dlouho spekuluje. Real už dokonce byl dohodnutý s Newcastlem, Owen ale poprosil prezidenta Realu Peréze, aby se pokusil domluvit právě s Liverpoolem.

Foto: homepage.ntlworld.com

Michael Owen

Článek

Královský španělský klub se už přitom dohodl se sokem Liverpoolu z Premier League Newcastlem, který souhlasil s rekordním klubovým odstupným 17 miliónů liber. Owen se ale nechal slyšet, že by se raději vrátil zpět na Anfield Road.

Co by měl Michael Owen udělat?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Ricka Parryho potěšilo, že Owen otevřeně přiznal své přání vrátit se do Liverpoolu, přestože se jej snaží získat Newcastle. "Vždycky potěší, když hráči chtějí do Liverpoolu," citují Parryho stránky BBC. "Stále doufáme, že se Michael k nám vrátí. Jasno by mělo být během příštího týdne," dodal Parry.

Parry také popřel zvěsti o tom, že snaha získat opět Owena pochází z vedení klubu a nikoliv od trenéra Rafaela Benitéze. "Nikdy jsme se nepřeli s Rafou nebo někým jiným z klubu ohledně Michaela."

Peníze by mohl obstarat prodej Cissého

Liverpool nedávno prodal českého útočníka Milana Baroše do Aston Villy za 6,5 miliónu liber. Dostatek financí by mohl získat prodejem dalšího útočníka Djibrila Cissého, o kterého se zajímají francouzské týmy Monako a Marseillle.

Newcastle chce mít o situaci ohledně Michaela Owena jasno do konce týdne, ale vypadá to, že angažování anglického internacionála definitivně padlo. Newcastle se dohodl se španělskou La Coruňou na přestupu útočníka Luqueho, za kterého zapltí 9,5 miliónu liber. Luque v pátek podstoupí v Newcastlu lékařskou prohlídku, pak by mělo dojít k podpisu dohody.

Podle BBC Liverpool poodkryje karty po pátečním duelu Superpoháru s CSKA Moskva. Owen by prý musel přijmout snížení platu, aby se mohl vrátit na Anfield Road. Variantou je i setrvání v Realu, pro které se v týdnu vyjádřil kapitán Bílého Baletu Raul Gonzáles.

Reklama

Související témata: