Hlavní obsah

Baroš nastoupí za Aston Villu od začátku

Po dlouhé době si fotbalista Milan Baroš opět zahraje v klubovém dresu v základní sestavě. Před jeho debutem v týmu Aston Villy v sobotním ligovém utkání proti Blackburnu dal trenér David O'Leary jasně najevo, že českého útočníka pošle na hřiště od první minuty. "Milan potřebuje hodně hrát, aby se dostal do tempa. Pak uvidíme, co dokáže. Mužstvu dodá potřebnou sílu," prohlásil O'Leary.

Článek

Předseda Aston Villy Doug Ellis zveřejnil, že Barošovo angažování vyjde klub celkem na 14 miliónů liber (přes 600 milionů korun). Polovinu této částky dostane jako odstupné Liverpool, druhou část vyplatí klub během příštích čtyř let fotbalistovi na mzdách. Týdně si třiadvacetiletý útočník podle funkcionáře vydělá 33 500 liber.

Baroš je správný chlapík, peněz nelitujeme

"Bude nás stát čtrnáct miliónů, ale rádi je dáme. Je to správný chlapík, mluví výborně anglicky a fanoušci se o něj hodně zajímají. Počítáme, že u nás bude hrát významnou roli řadu let," uvedl Ellis.

Bude Baroš v Aston Ville zářit?
Hlasujte v anketě na konci článku!

O'Leary přiznal, že Baroše chtěl získat už loni před mistrovství Evropy, na kterém se český útočník stal nejlepším střelcem. "Ale neměli jsme na něj tehdy dost peněz," prohlásil. Trenér se těší na Barošovu spolupráci s Patrikem Bergrem, který se zotavuje ze zranění stehna. "Moje ideální představa je, že Berger se Solanem připravují šance pro Angela, Phillipse a Baroše," řekl O'Leary.

Baroš má před začátkem své birminghamské mise jasný cíl. "Chci pomoci Aston Ville do evropských pohárů, s tímhle mužstvem a trenérem na to máme," řekl.

Angel se o místo nebojí

Podle britských médií nejspíš v sobotu zůstane mezi náhradníky kolumbijský útočník Juan Pablo Angel, Barošovým partnerem na hrotu by měl být Kevin Phillips. "Jsme rádi, že tu Milan konečně je. Nebyl jsem v tolika klubech, které by získávaly hráče za 6,5 miliónu liber. Jeho přítomnost je pro nás motivací v boji o místo v týmu," uvedl bývalý anglický reprezentant.

Novou konkurenci prý vítá i Angel a o svou pozici se nebojí. "Věřím si," tvrdí fotbalista, jenž do Aston Villy přišel za 9,5 miliónu liber v roce 2000. V poslední sezóně se mu ale nedařilo a dal jen sedm branek.

Reklama