Hlavní obsah

Anglický tisk oslavuje nástup Milana Baroše v Aston Ville

LONDÝN

"Ostrý jako nový Stanleyho nůž," je jedno z přirovnání, kterými v neděli angličtí novináři líčí sobotní debut českého fotbalového útočníka Milana Baroše v birminghamském klubu Aston Villa. Vesměs se shodují, že už první zápas a vítězný gól v 11. minutě dal za pravdu trenéru Davidu O'Learymu, který Baroše tento týden do klubu přivedl.

Článek

Dnešní Sunday Mirror soudí, že Baroš mohl svůj první start korunovat hattrickem. "Baroš, který byl nejlepším střelcem evropského šampionátu 2004, nikdy nepřesvědčil fanoušky Liverpoolu, že má skutečnou kvalitu pro Premier League," dodává Mirror. "Pro fanoušky Villy ale může být tím hrdinou, kterého tak dlouho hledali."

Podle dnešního Observeru se Milan Baroš v Aston Ville rychle usadil a je tam jako doma. "Netrvalo mu dlouho, aby vrátil první splátku ze 6,5 milionu liber, které za něj Aston Villa zaplatila. Udělal to elegantním gólem v 11. minutě, kterým dal Ville její první vítězství v sezoně," píše nedělník. "Dělal obraně Blackburnu potíže celý zápas a měl možná smůlu, že dostal v závěru hry žlutou kartu, když rozhodčí Mark Clattenburg usoudil, že se úmyslně složil v pokutovém území."

Baroš pomohl zvednout ostatní

"Baroš si užil debut," informuje čtenáře The Sunday Times. Jeho gól prý demonstroval kvality, tempo, ovládnutí míče a koncovku. "Je to kvalitní hráč, který pomáhá pozvednout ostatní," citoval list trenéra O'Learyho, který pevně věří, že se mu oněch 6,5 milionu liber vyplatí. Nedělník si všiml, že Baroš si od začátku výborně rozuměl se svým partnerem na hrotu Kevinem Phillipsem.

The Sunday Telegraph píše, že historie nezná mnoho příležitostí, kdy by bylo možno oprávněně napsat: "Drahý útočník si zlepšil reputaci v Aston Ville." Někde na hřišti Aston Villy totiž podle deníku existuje černá díra, která už pohřbila mnoho talentů. Pro Baroše byl ale podle listu jeho debut zřetelně snadný a vyzařovala z něj sebejistota.

Reklama

Související témata: